10.08.22 DI Energi Nyheder

EE Solutions Summit – Next Steps: DI baner vejen for konkrete handlinger efter stor EE-konference i Sønderborg

I juni var DI vært for EE Solutions Summit, der blev afholdt i Sønderborg i forbindelse med, at det Internationale Energi Agenturs (IEA) 7th Annual Global Conference on Energy Efficiency blev afholdt i byen.

EE Solutions Summit samlede ca. 300 danske og internationale interessenter fra erhvervslivet, politik, organisationer, embedsværket og presse til at drøfte, hvordan konkrete EE-løsninger og offentlig-privat samarbejde kan være med til at drive de politiske ambitioner på klima og energi fremad. Ikke mindst i lyset af en ny energiforsyningssituation på det europæiske kontinent.

Energieffektivisering står som et centralt svar på både klimaspørgsmål og forsyningsudfordringer og derfor er det også afgørende med et fortsat fokus på øgede politiske målsætninger og oversættelsen til konkrete løsninger ude i virksomhedernes og borgernes hverdag. Både i Danmark og globalt.

Derfor arrangerer DI den 25. august kl. 15-16 et hybridarrangement, der skal tage faklen op fra EE Solutions Summit, hvor både danske og internationale interessenter fra EE Solutions Summit inviteres til at deltage i en times drøftelser om outcomes fra Sønderborg og næste skridt. Det er både muligt at deltage online eller fysisk hele dagen i Industriens Hus, hvor hybridarrangementet er en del af Green Energy Export Day.  

Til ”EE Solutions Summit: Next Steps” vil Anders Hoffmann, der er afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og nyudnævnt bestyrelsesformand for IEA’s Governing Board, tale om outcomes og action points fra IEA’s 7th Annual Global Conference on Energy Efficiency. Monica Frassoni, der er præsident for European Alliance to Save Energy, vil give sit perspektiv på, hvor EE-dagsordenen kan styrkes på et europæisk plan, og derefter vil Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI, sætte hele EE-dagsordenen i et perspektiv af klima, økonomi og eksport. Afsluttende vil der være mulighed for, at de der deltager fysisk i Industriens Hus kan komme på banen i en fælles debat om, hvordan EE-dagsordenen kan accelereres i lyset af den øgede politiske opmærksomhed. Arrangementet foregår på engelsk.

Program og deltagelse

For mødeprogram og deltagelse online - se her.

For fysisk deltagelse – og program for hele Green Energy Export Day - se her.

Signe Graakjær Staal
Skrevet af:

Signe Graakjær Staal

Relateret indhold