Getty images

24.10.23 DI Energi Nyheder

Flere Kvinder i Energisektoren – Et nyt mindset med nye muligheder

Energibranchen har historisk set været et mandsdomineret territorium, men tiderne skifter, og det er på høje tid, at kvinder træder ind på scenen. Hvordan? Ved at vække erhvervslivet til live i en udfordrende tid, hvor diversitet, inklusion og ligestilling er nøgleordene.

Vi i Dansk Industri (DI) tager teten mod en lige fordeling af mænd og kvinder i energisektoren med vores Diversitetsløfte, der består af 16 principper, som er skræddersyet til at styrke diversiteten og inklusionen i enhver virksomhed. Det handler om at opnå en 40/60-kønsfordeling i ledelse og bestyrelser inden 2030, og DI er klar til at hjælpe virksomheder med at gøre det.

Roger Courage Matthisen, Chefkonsulent i Diversitetsindsatsen hos DI, siger:

"Det er på tide at sætte handling bag snakken om diversitet i erhvervslivet. Hos DI tilbyder vi sparring, netværk og værktøjer til alle, uanset om en virksomhed er medlem eller ej. Det handler om at gøre en forskel."

Virksomheder kan vælge de principper, der passer bedst til dem, og på den måde skabe et mere inkluderende miljø. Det handler om at tage ansvar og gå fra ord til handling – og energisektoren er ingen undtagelse.

DI's Diversitetsløfte strækker sig også til den grønne omstilling

Som land arbejder Danmark allerede på at inkludere flere kvinder i energisektoren, og DI sætter fokus på multilaterale samarbejder for at sikre, at kvinder får den plads, de fortjener i denne banebrydende sektor.

På tværs af virksomheder i DI Energi udgør kvinder 32 % af de ansatte, men kun 22 % af direktørstillinger og i toppen finder vi blot 14 % kvindelige CEOs. Der er behov for at tiltrække flere kvinder til sektoren samlet set, men også for at få flere kvinder op gennem pipeline, således at vi fortsat kan tiltrække nye talenter til de danske energivirksomheder

Troels Ranis, Branchedirektør i DI Energi, udtaler:

"Vi har brug for både mænd og kvinder i energisektoren for at skabe en reel forandring. Vi tager skridt i den rigtige retning, da Danmark blandt andet har bidraget til, at der nu konkret måles på stigningen i antal kvinder i energisektoren gennem Verdensbankens program Energy Sector Management Assistance Program (ESMAP), og der er også blevet foretaget en målrettet indsats for at støtte kvindelige iværksættere i energisektoren gennem den Nordiske Udviklingsfond (NDF).”

For at tage yderligere skridt og kickstarte forandringen inviterer DI, i samarbejde med Noble Corporation og Maersk Supply Service til Women in Energy Breakfast - en begivenhed, der er forankret i PWN Copenhagen. Den næste begivenhed, som finder sted den 8. november, fokuserer på innovation og diversitet i energibranchen. Her kan du møde skarpe aktører fra både Danmark og udlandet, der vil diskutere, hvordan diversitet kan drive innovation i energisektoren.

Kom og vær' en del af fremtidens energisektor, hvor mænd og kvinder arbejder sammen mod en mere divers og inkluderende fremtid.

Tilmeld dig GRATIS nu og vær med til at skabe en forandring!

Women in Energy Breakfast

Mød panelet:

▪️ Marika Reis, Chief Innovation Officer i Noble Casing & Drilling
▪️ Christian M. Ingerslev, Chief Executive Officer i Maersk Supply Service
▪️ Hildigunnur (Hidda) Thorsteinsson, Chief Technology Officer i Innargi
▪️ Christian Wix, Head of Product Management i Topsoe

Tilmeld dig eventet HER.

Hvad er DI's Diversitetsløfte?

DI's Diversitetsløfte beskriver 16 principper, som Dansk Industri har udviklet for at hjælpe virksomheder med at fremme diversitet, inklusion og ligestilling - uanset hvor langt de er med arbejdet.

Læs mere om DI's Diversitetløfte HER.

Roger Courage Matthisen

Roger Courage Matthisen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3413
  • Mobil +45 5218 5999
  • E-mail rocm@di.dk

Relateret indhold