22.02.23 DI Energi Nyheder

Eksportfremstød til Indien med energi som fokusområde

Både Danmark og Indien har forpligtet sig til den grønne omstilling med ambitiøse nationale mål. Derfor har de to lande indgået et grøn strategisk partnerskab. Her kombineres den danske verdensledende ekspertise og erfaring inden for grøn omstilling med Indiens massive skala og ambitioner.

Stort grønt fremstød

Fra den 26. februar til 1. marts gennemfører Dansk Industri et stort eksportfremstød med energi og vand som fokusområde i Indien. Det officielle besøg, der er anført af Kronprinsparret og hele tre danske ministre, sætter fokus på samarbejde og forretningsmuligheder inden for flere energiteknologier såsom vind, brint og energieffektivisering – samt vand. I alt deltager 36 virksomheder i fremstødets møder, konferencer og besøg i både hovedstaden New Delhi og Chennai, som er et vigtigt industrielt center i landet, epicenter for Indiens udvikling af havvind og hjemsted for DI’s nye kontorfællesskab for medlemmer.

Danmark engageret i Indiens energiomstilling

Indien er verdens tredjestørste energiforbruger og CO2-udleder, og begge dele vil vokse betydeligt de næste årtier i takt med Indiens fortsatte befolkningsmæssige og økonomiske vækst. Netop derfor giver det dansk-indiske grønne partnerskab mening.

Myndigheds-samarbejdet om grøn energi er omfattende og synligt. Det er baseret på teknisk vidensdeling inden for tre hovedområder:

  1. Analyse af energisektoren og energiplanlægning
  2. Integration af stigende mængder af vedvarende energi
  3. Udbredelse af offshore vind

Danmark er allerede veletableret i Indien, hvor mere end 120 virksomheder med dansk oprindelse har etableret sig, herunder store virksomheder som Grundfos, Danfoss, Siemens Gamesa Renewable Energy, Vestas, LM Wind Power og FLSmidth.

DI hjælper medlemmerne på vej

DI er opsat på at bidrage til og nyttiggøre det dansk-indiske grønne partnerskab – også for virksomhederne.

DI er til stede i Indien med kontor i både Mumbai og Chennai, hvor medlemsvirksomhederne får praktisk hjælp til at komme hurtigt i gang på det indiske marked med praktisk og fleksibel hjælp – blandt andet med mulighed for delt kontorplads i DI’s kontorer. Desuden faciliteter DI Energi et Wind in India Network, hvor medlemmerne holdes ajour om markedsudviklingen for vind i Indien – onshore såvel som offshore, mens DI også har et netværk for underleverandører til vindindustrien i Indien.

Læs DI Energis analyse ”The Indian Energy Transition with Danish Engagement” her: DI Analysis: Indian Energy Transition with Danish engagement - DI Energi (danskindustri.dk)

Relateret indhold