03.06.24 DI Energi Nyheder

Partnerne bag Klima- & Energiscenen på Folkemødet samler endnu engang nøgleaktører på tværs af de grønne dagsordener

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør dette års Folkemøde på Bornholm i juni. Efterhånden som Allinge bliver fyldt med debatlystne danskere, vil Klima- & Energiscenen rette fokus mod klima, energi og den grønne omstilling. Her er 14 private og offentlige aktører, på tværs af branchen, igen gået sammen om at afholde flere end 60 debatter og aktiviteter for at sætte en grøn dagsorden.

I takt med at vi nærmer os 2030 klimamålene, vejer både klimapolitik, udbygning af vedvarende energi og grøn omstilling fortsat tungere i den offentlige debat. Debatten om den grønne omstilling og vejen til klimamålene vil uundgåeligt også finde vej til Folkemødet på Bornholm. 

Når de første Folkemøde-færger lægger til kaj på Bornholm i midten af juni, vil Klima- og Energiscenen være omdrejningspunktet for netop de vigtige debatter og aktiviteter med den grønne omstilling i hovedfokus. 14 partnere på tværs af brancher og interesser er gået sammen om et program bestående af flere end 60 debatter og aktiviteter spækket med nøgleaktører fra alle hjørner af den grønne omstilling. I fællesskab vil de i løbet af Folkemødets tre dage drøfte alle afkroge af energi, klima og grøn omstilling. Publikum kan glæde sig til at debattere og udvide deres horisont om alt fra energisikkerhed, Danmark som grønt foregangsland, en grøn Bornholmerfærge, mangfoldighed i energibranchen, Europas brintinfrastruktur og til lokal biodiversitet. 

Igen i år er DI Energi med som partner på scenen med fokus på at samle det grønne erhvervsdanmark på Bornholm: 

- Klima- og Energiscenen er et rigtig godt eksempel på noget af det, som vi er allerbedst til i Danmark - at gå sammen på tværs af industrier og det offentlige og private for at debattere og sammen finde en løsning. Det er lige i Folkemødets ånd. Jeg ser endnu en gang frem til nogle gode og solrige dage sammen med medlemmerne, hvor vi sammen skal dykke ned i en række nødvendige og toprelevante emner for at sætte skub i den grønne omstilling’, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi. 

Foruden de faglige debatter og aktiviteter vil Folkemødets deltagere også kunne opleve daglig underholdning på Klima- og Energiscenen med både eksperimenter, koncerter, DJ battles, quizzer, live madlavning med Claus Meyer og en masse nye netværksmuligheder. 

Om Klima- og Energiscenen

Klima- & Energiscenen er debatscenepartner på Folkemødet og er placeret centralt på Cirkuspladsen, hvor de vigtigste debatter om grøn omstilling og klima gennemføres. Klima- & Energiscenen består af en stor scene og en lille scene, hvor store og små temaer debatteres med vigtig inddragelse af publikum. TV2 Bornholm sender dagligt live fra den store scene.  Bag Klima- & Energiscenen står: Biogas Danmark, Bornholms Energi og Forsyning, CONCITO, Dansk Erhverv, DI Energi, Energy Cluster Denmark, Energinet, Forsikring & Pension, Green Power Denmark, Innovationsfonden, Klimarådet, Rådet for Grøn Omstilling, Ungeklimarådet & State of Green. 

Camilla Bruun

Camilla Bruun

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3268
  • Mobil +45 2758 1694
  • E-mail cami@di.dk

Relateret indhold