Arrangement

Fødevarekontrollen i udvikling - rettigheder og kontrol med svindel

Vi inviterer hermed til seminar i Fødevarenetværket.

Der bliver fokus på fødevarekontrollen – hvor står vi, og hvor er vi vej hen med bl.a. mere brug af datadreven kontrol og ”machine learning”. Det giver muligheder i relation til brug af endnu mere stikprøve- og behovsbaseret kontrol. En del af fødevarekontrollen gennemføres også som kampagner – hvad får man ud af dem? Vi får endvidere genopfrisket jeres og myndighedernes rettigheder og pligter, herunder sanktioneringer og bøder. Vi har selv for et par år siden lavet en pjece om virksomhedernes rettigheder, som vi vil gå igennem.

Vi skal også høre om fødevarekontrol fra den analytiske synsvinkel. Det bliver med indlæg om nye resultater for fødevarekvalitet og autenticitet og deres konsekvenser for fødevaresikkerheden, samt om nye kontrolteknikker med brug af big data til vurdering af autenticitet. Vi slutter af med at høre om analyse af sårbarhed, der kan medvirke til at forebygge svindel.

Program

Kl. 10.00 Registrering - morgenkaffe og brød

Kl. 10.30


 

Velkomst og kort nyt fra DI Fødevarer
 - Farm to fork og ændring af FIC (mærkningsreglerne)
 - Forureninger og tilsætningsstoffer
 - Klimamærket
v/chefkonsulent Rikke Bekker Henriksen, chefkonsulent Frederikke Fester og seniorchefkonsulent Gitte Hestehave, DI Fødevarer

Kl. 11.15 Pause
Kl. 11.30

Fødevarekontrollen – hvad rører sig?
v/sektionsleder Gitte Wolf, Fødevarestyrelsen

Kl. 12.15

Myndighedernes og virksomhedernes rettigheder og pligter ved tilsyn
v/sektionsleder Ina Jochimsen, Fødevarestyrelsen samt Gitte Hestehave og Frederikke Fester, DI Fødevarer

Kl. 13.00

Frokost

Kl. 14.00

Fødevarekvalitet/autenticitet og konsekvenser for fødevaresikkerheden samt implementering af de nyeste kontrolteknikker
v/chefkonsulent Nicolai Ballin, Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted

Kl. 14.30

Sårbarhedsanalyse til forebyggelse af svindel
v/seniorkonsulent Lars Krusell, Teknologisk Institut

Kl. 15.00

Afslutning

 

Da vi forventer en stor tilmelding til dette seminar, forbeholder vi os ret til ved venteliste at lave en grænse på maks. to deltagere pr. virksomhed.