Netværk

Fødevarenetværksmøde om Novel Food og helhedsvurderinger

DI Fødevarer inviterer til møde i Fødevarenetværket om Novel Food og helhedsvurderinger.

Novel food-reglerne er svære og ansøgningsprocedurerne er omstændelige – sådan opfatter både store, små og startup-virksomheder ofte novel food-reglerne. I mange tilfælde afholder reglerne og kravene helt virksomheder fra at forfølge nye muligheder. Samtidig kan den øgede fokus på plantebaseret kost efter vores opfattelse betyde, at flere ingredienser og fødevarer potentielt kan være omfattet af novel food-reglerne.

På mødet vil Fødevarestyrelsen indlede med et indlæg om novel food-reglerne og godkendelsesprocedurerne, herunder indsendelse af ansøgninger. Efterfølgende kommer der et indlæg fra SAXOCON, der er en rådgivningsvirksomhed udsprunget af og delvist ejet af DTU. Virksomheden hjælper blandt andet deres kunder inden for fødevarebranchen med processen frem mod en EU-godkendelse af novel food, herunder teststrategi og dokumentation. SAXOCON vil gennem en case give hands-on tips og tricks i forbindelse med ansøgninger, herunder mulige faldgruber.

Mødet erstatter webinaret, som vi annoncererede i marts, men måtte aflyse pga. tekniske problemer.

Vi har endvidere inviteret DTU Fødevareinstituttet til at give et indlæg om deres arbejde med helhedsvurderinger, hvor balancen mellem en fødevarers positive og negative egenskaber samlet set udgør en sundhedsmæssig fordel eller risiko. Helhedsvurderinger kan også bruges til at vurdere effekten af berigelse, nye produktionsformer, kostanbefalinger og kostomlægninger. Som eksempel indeholder fisk gode fedtsyrer, men kan også indeholde tungmetaller.

Program

Kl. 10.00


 

Velkomst
v/seniorchefkonsulent Gitte Hestehave, DI Fødevarer

Introduktion til Novel Food
v/chefkonsulent Hanne Bengaard, DI Fødevarer

Kl. 10.15


Introduktion til novel food-reglerne
v/akademisk medarbejder Maja Effersøe Khan og chefkonsulent Hanne Boskov Hansen, Fødevarestyrelsen

Kl. 11.45

Pause

Kl. 12.00

Kom i mål med toksikologiske forsøg på Novel Food
v/ CEO Martin Friis-Mikkelsen og Carsten Senholt, SAXOCON A/S

Kl. 12.30

Frokost

Kl. 13.30

Helhedsvurderinger
v/ forskningsgruppeleder, seniorforsker Morten Poulsen, DTU Fødevareinstituttet

Kl. 14.30

Kort nyt fra DI Fødevarer

Kl. 15.00

Afslutning