Arrangement

FødevareNetværksmøde

DI Fødevarer inviterer til efterårets FødevareNetværksmøde med et spændende program, hvor der er mulighed for både at få ny viden og netværke med andre fødevarekolleger.

Vil du høre Fødevarestyrelsen orientere om seneste nyt på økologiområdet? Og om hvad det nye Beredskabsministerium har af betydning for fødevarebranchen? Synes du også, at sundhedsdagsordenen er interessant, selvom fødevarebranchen ofte udpeges som synder og årsag til fedme og livsstilssygdomme? Vil du høre om, hvordan vi som brancheorganisation arbejder med disse emner? Og kan du lide at tale med fødevarekolleger og måske udvide dit netværk?

Så bør du tilmelde dig næste møde i FødevareNetværket hos DI Fødevarer.

Program

Kl. 09:30

Registrering, kaffe og morgenbrød

Kl. 10:00

Velkommen og kort nyt fra DI Fødevarer
v/Rikke Bekker Henriksen, DI Fødevarer





Status på økologi lovgivning
v/Jakob Lindum og Robert Lind, Fødevarestyrelsen
Fagligt oplæg fra Fødevarestyrelsen med status på seneste nyt på økologiområdet. Fødevarestyrelsen er ”på” online med nyt om bl.a. økologipositivlisten og compliance for kontrolorganer i 3. lande. Derudover vil de også fortælle om krav til aromaer i økologisk produktion, som ofte giver anledning til spørgsmål fra fødevareproducenterne. Der vil også blive tid og mulighed for at stille spørgsmål til Fødevarestyrelsen.

 

Beredskabet i Danmark
v/Lars Zøfting-Larsen, DI Fødevarer
Vores kollega, Lars Zøfting-Larsen, vil fortælle om, hvordan de danske myndigheder for første gang i nyere tid har opfordret os danskere til at ”preppe” i tilfælde af en nødsituation uden f.eks. strøm og vand. Ved seneste regeringsrokade er der tilmed oprettet et beredskabsministerium. Hvad betyder det nye ministerium for danske fødevarevirksomheder? Det vil Lars også komme ind på.

Kl. 12:45

Frokost





Fødevareforarbejdning og livsstilssygdomme – er der en sammenhæng?
v/Rikke Bekker Henriksen, DI Fødevarer
Danskerne bliver stadigt mere overvægtige, og pilen peger bl.a. på fødevareindustrien. Det italesættes fra flere sider, at der er sammenhæng mellem livsstilssygdomme og graden af fødevareforarbejdning.  Hvordan kan vi som branche bedst ruste os til disse diskussioner? Det arbejder vi i DI Fødevarer en del med, og vi vil meget gerne inddrage jer i disse drøftelser. 

 

Kaffe, lækkerier og netværk

 

Sundhed, kost og partnerskaber
v/Frederikke Thye Fester, DI Fødevarer
Sundhed og sunde/usunde kostvaner fylder meget i både mediebilledet og i de politiske drøftelser. Blandt andet har vi i år behandlet flere sager i det frivillige kodeks for fødevarereklamer til børn, hvor DI Fødevarer har sekretariatsansvaret. Flere fødevarevirksomheder er blevet ”anmeldt” for markedsføring af usunde fødevarer til børn ved at anvende populære influencere i markedsføringen – og erhvervsministeren er gået ind i sagen. Derudover deltager vi i flere partnerskaber med fokus på sundhed og sund kost, og det vil Frederikke Thye Fester fortælle om.

Kl. 14:45

Afrunding og tak for i dag
v/Rikke Bekker Henriksen