Forarbejdede fødevarer - fokus på sundhed og plantebaserede produkter
Hvad er op og ned i forhold til sundheden af forarbejdede fødevarer? Kom til en spændende konference, hvor du får nuanceret din viden om forarbejdede fødevarer

Vi går i dybden med aspekterne omkring forarbejdede fødevarer. Du vil få viden om forskellige former for forarbejdning, og hvad disse har af konsekvenser for fødevarerne. Du lærer også om, hvad tilsætningsstoffer og emulgatorer har af indvirkning på fødevarernes sundhedsprofil. Et særligt fokus bliver at se på, hvordan de plantebaserede fødevarer klarer sig igennem forarbejdningsprocessen ift. de animalske fødevarer.
Der vil blive rig mulighed for at netværke med folk fra fødevarebranchen, og programmet vil inkludere tid til, at du kan snakke om de udfordringer og dilemmaer, som I står overfor. Programmet vil også byde på oplæg fra fødevarevirksomheder omkring deres arbejde med forarbejdning af fødevarer.
Til slut vil der være en debat omkring, hvilken rolle forarbejdede fødevarer spiller i overgangen til et mere plantebaseret fødevaresystem. Og paneldeltagerne vil debattere, hvilken rolle ernæringsfaglige og medierne spiller i at formidle fakta og nuancer, så vi som samfund tager hensyn til både klima/miljø og folkesundheden.
Program
-
-
12.00 Frokost og registrering
-
12.45 Velkomst og introduktion
v/Jakob Lave, branchedirektør, DI Fødevarer, og Katrine Ejlerskov, centerleder, Plantebaseret Videnscenter
-
13.05 Hvad kan man sige generelt om sundhed og ultraforarbejdede fødevarer?
-
14.15 Pause
-
16.00 Tak for i dag
-
