Arrangement

Medlemsmøde om oprindelsesmærkning

Fra 1. april 2020 træder et nyt regelsæt i kraft, som betyder, at der på fødevarer, hvor der angives en oprindelse, også skal stå oprindelsen på den primære ingrediens.

Men hvad er den primære ingrediens? Hvordan skal reglerne fortolkes? Og hvad er Fødevarestyrelsens tilgang til dette?

DI Fødevarer har fået mærkningsekspert fra Fødevarestyrelsen Nina Læssø Jakobsen til at hjælpe med at besvare disse samt en række andre spørgsmål. Nina har selv været med ved bordet i forhandlingerne af de nye regler, samt EU-Kommissionens længe ventede Q&A, og vil derfor kunne hjælpe med at besvare en række af de spørgsmål, I måtte have til det.

Efterfølgende vil chefkonsulent Michael Strube fra DI Fødevarer fortælle lidt om det franske mærke Nutriscore.

Program

    • Kl. 09.30 Registrering og morgenbrød

    • Kl. 10.00 Oprindelsesmærkning - nyt regelsæt

      Mærkningsekspert Nina Læssø Jakobsen, Fødestyrelsen

    • Kl. 11.30 NutriScore

      Chefkonsulent Michael Strube, DI Fødevarer

    • Kl. 12.00 Afrundning og sandwich

      Chefkonsulent Frederikke Thye Fester, DI Fødevarer