Arrangement

Seminar om fødevarekontaktmaterialer

Vi inviterer hermed alle medlemsvirksomheder til et seminar om fødevarekontaktmaterialer – denne gang med fokus på udstyr og smøremidler.

På programmet giver Fødevarestyrelsen indlæg om lovgivning på området.
 
Udstyr kan bestå af mange forskellige dele, men lovgivningen omfatter kun det, der er bestemt til direkte kontakt med fødevarer. Det kan godt give udfordringer. Vi skal også høre
lidt om smøremidler, hvor der jo ikke er nogen specifik lovgivning i EU – hvad gør man så?
Da det altid er interessant at høre om, hvordan andre sikrer sig, at udstyr lever op til lovgivningen, har vi inviteret både en udstyrsproducent og en udstyrsbruger (fødevarevirksomhed) til at give et indlæg. Endvidere vil Alan Friis fra DTU Center for Hygiejnisk design gennemgå de retningslinjer for fødevarekontaktmaterialer af stål, som blev udarbejdet sidste år.

Vi afslutter dagen med mulighed for at stille spørgsmål og få svar. Deltagerne må meget gerne sende spørgsmål til Gitte Hestehave, gh@di.dk, inden mødet.
 

Program

 
09.30 Registrering, kaffe og morgenmad
 
10.00 Velkomst og introduktion
 
10.15 Lovgivning v/Mette Holm og Charlotte Legind, Fødevarestyrelsen
             Generelt
             Udstyr
 
11.00 Pause
 
11.30 Virksomhedsoplæg

Stålvejledning
v/Testmanager/AEO, Senior Adviser Alan Friis, DTU Center for Hygiejnisk Design

Udstyrsproducenter
v/Engineering Manager Jørgen Fridolin Helt, Alfa Laval A/S

Udstyrsbrugere
v/QA Engineer – Food Safety Julie Szlavik og Quality Engineer Anders S. Grønlund, CP Kelco ApS

Smøremidler
v/Testmanager/AEO, Senior Adviser Alan Friis, DTU Center for Hygiejnisk Design

13.00 Frokost
Formulering af spørgsmål i grupper
 
14.00 Besvarelse af spørgsmål
 
15.00 Afslutning