Arrangement

DI Fødevarer og Dansk Erhverv holder seminar om fødevaresvindel

Hvordan kan din virksomhed undgå fødevaresvindel?


Fødevaresvindel fylder mere og mere i fødevarekæden og bliver også prioriteret højere i både EU og medlemslandene.

Der kan være store økonomiske gevinster ved at svindle med fødevarer, hvilket betyder, at man som virksomhed skal gøre sig mere og mere umage for at forebygge svindel.

Dansk Erhverv og DI Fødevarer sætter i fællesskab fokus på dette område – både i relation til myndighedernes arbejde hermed, men også i relation til autencitetsanalyser. Hvad kræver certificeringsstandarderne, og kan man bruge blockchain som ny teknologi? Desuden vil to virksomheder fra hhv. detailhandlen og fødevareindustrien dele ud af deres erfaring med at undgå at blive svindlet.

Vi ser frem til videndeling og besvarelse af spørgsmål i relation til, hvad der sker på dette område.

Program

    • 09.30-10.00 Indskrivning og morgenmad

    • 10.00-10.15 Velkomst og introduktion

      v/Helle Pedersen, Dansk Erhverv og Gitte Hestehave, DI Fødevarer

    • 10.15-10.45 Myndighedernes beredskabsarbejde

      v/Nikolas Hove, Fødevarestyrelsens beredskab

    • 10.45-11.15 Risiko- og trusselvurderinger

      v/Anette Løvenkjær-Pearson, Fødevarestyrelsens rejsehold

    • 11.15-11.45 Autenticitetsanalyser

      v/Nicolai Z. Ballin, Fødevarestyrelsens laboratorium i Ringsted

    • 11.45-12.30 Frokost

    • 12.30-13.00 Brug af Blockchain i fødevarekæden

      v/Stéphane Sireau, DNV GL

    • 13.00-13.30 Hvad kan man gøre i detailhandlen?

      v/Carina Jensen, Salling Group

    • 13.30-14.00 Pause

    • 14.00-14.30 Hvad kan man gøre i fødevareindustrien?

      v/Hanne Benn Thomsen, Chr. Hansen A/S

    • 14.30-15.00 Erfaringer fra fødevareindustrien, og hvad kræver certificeringsstandarderne?

      v/Vibeke Bagger, DNV GL

    • 15.00 – 15.15 Afslutning

      v/Helle Pedersen, Dansk Erhverv og Gitte Hestehave, DI Fødevarer