Webinar

Webinar: FødevareNetværk om mikrobiologi – bakterier og virus

Temaet på dette webinar er mikrobiologi – bakterier og virus.

Webinaret er overstået

Afspilning af webinar kræver medlemsskab af: DI Fødevare

Login her

Freja Lea Lüthje og Nanna Bygvraa Svenningsen, begge fra Teknologisk Institut vil holde et indlæg om coronavirus og hepatitis E. De har undersøgt den videnskabelige litteratur vedrørende smitte med corona fra fødevarer og emballage, og derudover har de udarbejdet en ny risikovurdering for hepatitis E, da antallet af hepatitis E tilfælde er stigende i Europa.

Channie Kahl Petersen, DTU Fødevareinstituttet, vil fortælle om EFSA’s årlige zoonoserapport – der har fokus på salmonella, campylobacter og listeria. Bekæmpelse af zoonoser og virus indgår også i Fødevareforlig 4, og Annette Perge fra Fødevarestyrelsen vil orientere os om status på dette arbejde. Afslutningsvis vil Leif Nielsen, DI Fødevarer, give en status om corona-håndteringen.

 

   PROGRAM

Kl. 10.00
   

Velkomst
Seniorchefkonsulent Gitte Hestehave, DI Fødevarer 

Kl. 10.05

 

 

Kan man blive smittet med corona fra fødevarer og emballage?
Specialist Freja Lea Lüthje, Teknologisk Institut

Ny risikovurdering for hepatitis E
Specialist Nanna Bygvraa Svenningsen, Teknologisk Institut

Kl. 10.35

 

EFSA’s årlige zoonoserapport – udviklingen for salmonella, campylobacter og listeria
Akademisk medarbejder Channie Kahl Petersen, DTU Fødevareinstituttet

Kl. 11.05

 

Fødevareforlig 4 – status for arbejdet med zoonoser og virus
Sektionsleder Annette Perge, Fødevarestyrelsen

Kl. 11.35

 

Status for corona-håndteringen – genåbning og vaccination
Branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer

Kl. 11.50

Afslutning
Seniorchefkonsulent Gitte Hestehave, DI Fødevarer 

Inge Langemark

Praktisk ansvarlig

  • Direkte +45 3377 3016
  • Mobil +45 3016 6558
  • E-mail ildh@di.dk

Gitte Hestehave

Fagligt ansvarlig

  • Direkte +45 3377 3403
  • Mobil +45 2060 6993
  • E-mail gh@di.dk