Webinar

Webinar: FødevareNetværk om Novel Food

DI Fødevarer inviterer til webinar om Novel Food onsdag den 2. marts 2022

Webinaret er overstået

Optaget webinar vises her på siden 02.03.2022 13.00

Novel Food-reglerne er svære og ansøgningsprocedurerne er omstændelige – sådan opfatter både store, små og start up-virksomheder ofte Novel Food-reglerne. Og i mange tilfælde afholder reglerne og kravene helt virksomheder fra at forfølge nye muligheder. Samtidig kan den øgede fokus på plantebaseret kost efter vores opfattelse betyde, at flere ingredienser og fødevarer potentielt kan være omfattet af Novel Food-reglerne.

På dette webinar vil Fødevarestyrelsen indlede med et indlæg om Novel Food-reglerne og godkendelsesprocedurerne, herunder indsendelse af ansøgninger. Efterfølgende kommer der et indlæg fra SAXOCON, der er en rådgivningsvirksomhed udsprunget af, og delvist ejet af, DTU. Virksomheden hjælper bl.a. deres kunder inden for fødevarebranchen med  processen frem mod en EU-godkendelse af Novel Food, herunder teststrategi og dokumentation. SAXOCON vil gennem en case give hands-on tips og tricks i forbindelse med ansøgninger, herunder mulige faldgruber.

Webinaret er derfor rettet mod både lovgivnings-, kvalitets- og udviklingsfolk. Du er derfor velkommen til at dele invitationen med relevante kolleger.


Program:

Kl. 10.00

Velkomst
v/chefkonsulent Hanne Bengaard, DI Fødevarer

Kl. 10.05


Introduktion til Novel Food-reglerne
v/akademisk medarbejder Maja Effersøe Khan og chefkonsulent Hanne Boskov Hansen, Fødevarestyrelsen

Kl. 11.25

Kom i mål med toksikologiske forsøg på Novel Food
v/CEO Martin Friis-Mikkelsen og Carsten Senholt, SAXOCON A/S

Kl. 11.50

Orientering fra DI Fødevarer

Kl. 12.00

Afslutning og tak for i dag