DI Fødevarer

Rådet for sund mad

DI Fødevarer er med i Rådet for sund mad, som er et nationalt forum for mad, måltider og sundhed med en vision om, at alle danskere har let ved og lyst til at spise sundere.

Rådet for sund mad har til formål at gøre det nemmere for danskerne at vælge det sunde måltid samt give flere danskere lyst til at spise sundere. Dette opnås ved at fremme udvikling af sunde måltidsløsninger, samarbejde om at øge udbud og efterspørgsel af sunde måltidsløsninger på markedet, og ved at arbejde for gode rammebetingelser, der øger tilgængeligheden af sundere måltider. Udgangspunktet for det nationale forums arbejde er, at skabe en bevægelse for sundere mad og måltider på tværs af sektorer, organisationer og virksomheder i Danmark. Forummet skal blandt andet samarbejde om at realisere anbefalingerne fra regeringens Advisory Board og regeringsstrategien for mad, måltider og sundhed fra 2018.

Fokus for DI Fødevarer i Rådet for sund mad

DI Fødevarer har bl.a. følgende ønsker i forbindelse med Rådet for sund mad:

  • At deltage i aktiviteter, der understøtter virksomhedernes vækst og konkurrencekraft, og som har øje for de udfordringer, der eksisterer for industrielle produktion, der er afgørende for vækst i Danmark.
  • At følgende emner inddrages i partnerskabets arbejde: Forbrugerinformation, nye fødevareteknologier, udvikling af sundhedsfremmende fødevarer og anvendelse af både ernærings- og sundhedsanprisninger.
  • At aktiviteter i Rådet for sund mad favner bredt og dækker hele fødevareindustrien: Brødproducenter, andre cerealier og kagevirksomheder, chokoladeindustri, kødvirksomheder, fiskeindustri, drikkevarer, ingrediensvirksomheder og producenter af kosttilskud.
  • At der sikres optimal koordination af eksisterende initiativer på fødevareområdet (f.eks. salt, fuldkorn, kostråd). Det er afgørende for eventuel involvering af virksomheder, at forskellige indsatser på fødevareområdet er koordineret. Virksomhederne arbejder i en travl hverdag, og dette skal der tages aktivt hensyn til.
  • At der arbejdes på at få udbredt fødevarevirksomhedernes mange stærke initiativer til at sikre bæredygtigheden i værdikæden omkring måltidet

RÅDET FOR SUND MAD

Rådet for sund mad er et nationalt forum for mad, måltider og sundhed med følgende deltagende organisationer:

3F, ARLA FOODS, Bryggeriforeningen, Aarhus Universitet
Børne- og Socialministeriet, COOP, Dansk Erhverv
Culinary Institute by Vejle Erhverv, DTU Fødevareinstitut
Madens Hus - Det Grønne Museum, De Samvirkende købmænd
DI Fødevarer, FOA, Fagligt selskab af Kliniske Diætister
Miljø- og Fødevareministeriet/Fødevarestyrelsen, Hello Kitchen
Hjerteforeningen, HORESTA, Hotel- og restaurantskolen
Komiteen for Sundhedsoplysning, Kost og Ernæringsforbundet
Kræftens Bekæmpelse, Københavns Professionshøjskole
Landbrug & Fødevarer, Madkulturen, McDonalds Danmark
Nestlé, Sundheds- og Ældreministeriet/Sundhedsstyrelsen
VIA University College og Undervisningsministeriet

Gitte Hestehave

Gitte Hestehave

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3403
  • Mobil +45 2060 6993
  • E-mail gh@di.dk

Relateret indhold