Bæredygtighed, ESG og grøn omstilling
Værdikæder, partnerskaber og bæredygtighed
Ansvarlige værdikæder og produktion
Danske fødevarevirksomheder er ambitiøse og langt fremme, når det gælder grøn omstilling og bæredygtige løsninger. DI Fødevarer vil gerne støtte fødevarevirksomheder i Danmark i denne udvikling. Det gør vi blandt andet ved at synliggøre innovative løsninger og nytænkning, der kan inspirere branchen til at sænke klimaaftryk, øge genanvendelse og genbrug samt beskytte naturen bedst muligt. Vi vejleder branchen om implementering af bæredygtige initiativer, så der bedst muligt kan leveres resultater for både vores planet og for virksomhederne.
Partnerskaber og samarbejde med myndigheder
Brug af partnerskaber og tæt samarbejde med myndigheder og andre interessenter er en nødvendighed for, at branchen kan levere bæredygtige fødevarer nu og i fremtiden. Vi er derfor bl.a. medlemmer hos Etisk Handel Danmark, og vi indgår i relevante følgegrupper hos myndighederne.
DI Fødevarer har desuden i samarbejde med en række partnere, og medfinansieret af Industriens Fond, gennemført projektet ”Elektrificering af fødevareindustrien”, hvor vi har samlet en række gode konkrete eksempler på elektrificering af produktionsprocesser på fødevarevirksomhederne. Læs mere om elektrificeringsprojektet her: Viegand Maagøe - Elektrificering af industrien (viegandmaagoe.dk)
Bæredygtighedsnetværket
DI Fødevarer etablererede i 2022 et nyt netværk med fokus på bæredygtighed og ESG, da vi så et behov for at hjælpe vores medlemmer med at navigere i den tsunami af lovgivning, som EU Kommissionen meget ambitiøst offentliggjorde i perioden indtil 2024. Formålet med netværket er bl.a. at samle den væsentligste viden fra dygtige DI kollegaer samt myndigheder og andre interessenter og dele denne viden med vores medlemmer. Derudover afholder vi et årligt netværksmøder samt webinarer ad hoc. Man kan læse mere om netværket her: Bæredygtighedsnetværket - DI Fødevarer
ESG-klar Fødevarevirksomhed
I foråret 2025 lancerer DI Fødevarer et nyt og gratis tilbud til vores medlemmer, nemlig et ESG-kit, der med vejledning og konkrete værktøjer kan hjælpe fødevarevirksomhederne i gang med ESG-opgaverne. Værktøjet er målrettet de små og mellemstore virksomheder, som ønsker at rapportere frivilligt på ESG eller som oplever f.eks. kundekrav. Vi glæder os til at fortælle meget mere om projektet.
Du kan læse meget mere om DI’s øvrige tilbud og ekspertise inden for ESG og bæredygtighed her: ESG og bæredygtighed - DI
Besøg vores bæredygtighedsnetværk her: Bæredygtighedsnetværket - DI Fødevarer (danskindustri.dk)