DI Fødevarer

Fødevareafgifter

Færre og lavere fødevareafgifter vil være til gavn for både forbrugere og virksomheder. Derfor arbejder DI Fødevarer for afgiftslempelser samt forenkling af afgifter.

DI Fødevarer arbejder for lempelser af de fødevarespecifikke afgifter, herunder chokolade- og sukkervareafgiften. DI Fødevarer har fået bremset de afgiftsstigninger, der var lagt op til 1. januar 2018 på en række fødevarespecifikke punktafgifter.

Dette første og vigtige skridt betyder dog ikke, at vi er i mål. En række danske forbrugsafgifter er stadig for høje – ikke mindst afgiften på slik og chokolade.

DI Fødevarer arbejder derfor på, at der i de kommende år tages initiativ til yderligere afgiftslempelser. Vi er i tæt dialog med de berørte virksomheder om udfordringerne ved afgifterne. Det bliver oversat til konkrete politiske aktiviteter, der kan nuancere debatten og flytte holdninger. Det gør vi ved at etablere alliancer om de politiske mål på tværs af organisationer.

Peter Bernt Jensen

Peter Bernt Jensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3421
  • Mobil +45 2128 6995
  • E-mail pebj@di.dk

Relateret indhold