DI Fødevarer

Fødevaresikkerhed

DI Fødevarer vejleder medlemsvirksomhederne om fødevaresikkerhed.

Forbrugerne har krav på sikre fødevarer, og det er virksomhedernes ansvar, at det bliver leveret. Det er også virksomhedernes ansvar, at fødevarerne er lovlige. Det er vigtigt at understrege, at fødevaresikkerhed ikke er noget, man kan kontrollere sig til. Det er noget, virksomhederne lever af og derfor tager ansvar for i dagligdagen.

DI Fødevarer følger nøje med i, hvad der sker i relation til fødevaresikkerhed. Vi har indflydelse via vores europæiske brancheforening, FoodDrinkEurope, og vi er i dialog med fødevaremyndigheder og forskere.

Vores medlemsvirksomheder bidrager også med input og eksempler på, hvad der er muligt. Hvis det er nødvendigt, bliver der iværksat projekter, der kan forbedre fødevaresikkerheden. DI Fødevarer vejleder blandt andet vores medlemmer omkring følgende emner:

• Egenkontrol
• Sporbarhed
• Hygiejne
• Kemiske og mikrobiologiske forureninger
• Fødevarekontaktmaterialer
• Tilsætningsstoffer, aromaer og enzymer

Gitte Hestehave

Gitte Hestehave

Seniorchefkonsulent

Relateret indhold