Måltidspartnerskabet

DI Fødevarer er med i Måltidspartnerskabet, der er et offentligt/privat partnerskab med en vision om, at alle danskere har let ved og lyst til at spise sundere.

Det er Måltidspartnerskabets mission, gennem fælles løsninger, at stimulere det sundere valg og fremme lighed i sundhed. Partnerskabet skal fremme den enkeltes handlekompetence og muligheder for at vælge sundere. Dette opnås ved at fremme udvikling af konkurrencedygtige og sunde måltidsløsninger, samarbejde om at øge udbud og efterspørgsel af sunde og attraktive måltidsløsninger på markedet, og ved at arbejde for gode rammebetingelser, der øger tilgængeligheden af sundere måltider. Måltidspartnerskabet skaber og formidler målrettet, let tilgængelig og troværdig viden.

Fokus for DI Fødevarer i Måltidspartnerskabet

DI Fødevarer har bl.a. følgende ønsker i forbindelse med Måltidspartnerskabet:

  • At deltage i aktiviteter, der understøtter virksomhedernes vækst og konkurrencekraft, og som har øje for de udfordringer, der eksisterer for industrielle produktion, der er afgørende for vækst i Danmark.
  • At følgende emner inddrages i partnerskabets arbejde: Forbrugerinformation, nye fødevareteknologier, udvikling af sundhedsfremmende fødevarer og anvendelse af både ernærings- og sundhedsanprisninger.
  • At aktiviteter i Måltidspartnerskabet favner bredt og dækker hele fødevareindustrien: Brødproducenter, andre cerealier og kagevirksomheder, chokoladeindustri, kødvirksomheder, fiskeindustri, drikkevarer, ingrediensvirksomheder og producenter af kosttilskud.
  • At der sikres optimal koordination af eksisterende initiativer på fødevareområdet (f.eks. salt, fuldkorn, kostråd). Det er afgørende for eventuel involvering af virksomheder, at forskellige indsatser på fødevareområdet er koordineret. Virksomhederne arbejder i en travl hverdag, og dette skal der tages aktivt hensyn til.
  • At der arbejdes på at få udbredt fødevarevirksomhedernes mange stærke initiativer til at sikre bæredygtigheden i værdikæden omkring måltidet


Læs mere om:

Michael Strube

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3445
  • Mobil +45 2463 4048
  • E-mail mist@di.dk