Planteindustrien

Planteindustrien er et netværk, som samler virksomheder på tværs af DI's brancher, der producerer innovative plantebaserede produkter, teknologier, ingredienser og alternativer til traditionelle animalske fødevarer.

 • .....

  Formål

  Netværkets formål er at skalere produktionen af plantebaserede fødevarer i Danmark. Industrien skal sikres gode konkurrencemuligheder og kunne søge teknisk vejledning og søge politisk interessevaretagelse gennem netværket.

 • .....

  Vision

  Den danske industri for plantebaserede fødevare skal gøres tilgængelig for alle gennem god smag, konsistens og innovation, samtidig med at der bygges et tæt samarbejde på tværs af hele værdikæden.

 • .....

  Mission

  Netværket vil favne bredt, og have et fokus på industrien og det tekniske. Den plantebaserede fødevareproduktion skal bindes sammen og professionaliseres gennem samarbejde og politisk interessevaretagelse.

 1. Samarbejder mellem fødevareproducenter, -forarbejdningsvirksomheder, food-service, ingrediens-virksomheder, universiteter og detailhandlen.

 2. Råvarelovgivning og -politik: Hurtigere og simplere godkendelsesprocesser af fødevarer/ novel foods. Lovgivning og kontakt til myndigheder

 3. International interessevaretagelse og eksportfremme

 4. Fokus og prioritering af forskning i nye plantebaserede fødevarer og forbedring af eksisterende.

 5. Brandingstrategier for branchen

 6. Klimamærkning

Frederikke Thye Fester

Frederikke Thye Fester

Chefkonsulent

Hanne Bengaard

Hanne Bengaard

Seniorchefkonsulent