Ingrediensforum
I Ingrediensforum ønsker vi at skabe et fællesskab for virksomheder, der producerer og sælger danske ingredienser til måltider verden over. Vi samler branchen med et formål om at fastholde og udbygge ingrediensbranchens stærke position. Fællesskabet betjenes af en specialist, der yder branchespecifik interessevaretagelse og services til medlemmerne.
Hvem er ingrediensbranchen?-
¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Vores formål
Ingrediensforum er en sektion under DI Fødevarer. Ingrediensforum blev etableret i 2010 med det formål at fastholde og udbygge ingrediensbranchens stærke position. Ingrediensforum har samlet hovedparten af Danmarks producenter og leverandører af fødevareingredienser. Producenterne står blandt andet bag bakteriekulturer, enzymer, vitaminer, stabilisatorer, farver, proteiner, aromaer og emulgatorer.
-
¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Vision
Som fødevarebranchens innovative hjælper, vil vi udbygge en global førerposition og være den foretrukne aktør til at nå en global bæredygtig fødevareproduktion. Vi vil anerkendes for at levere innovative produkter af højeste kvalitet, der aktivt hjælper med at opnå FN's verdensmål.
-
¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Mission
Fødevareingrediensindustrien højner vidensniveauet omkring den danske ingrediensbranche ved at formidle konkrete eksempler på den værdi, sektoren skaber for det danske, såvel som det globale, samfund. Herunder sikre, at vigtigheden af ingredienser i moderne fødevarer bliver udbredt og forstået hos relevante politikere, beslutningstagere og meningsdannere.
Ingrediensbranchen i tal
-
64 pct.
eksport
Eksporten driver ingrediensbranchens vækst og udgør 64 pct. af omsætningen.
-
50,2 mia. kr.
i omsætning
Virksomhedernes globale omsætning udgør 50,2 mia. kr., og overskuddet udgør ca. 18 pct.
-
9.300
fuldtidsjobs
Ingrediensbranchen står for over 9.300 fuldtidsjobs i Danmark
-
1,5 mio. kr.
værditilvækst
Ingrediensbranchen er en højproduktiv branche. Hver medarbejder i ingrediensbrancgen bidrager med 1,5 mio. kr. om året til Danmarks BNP. Det er 0,7 mio. kr. mere end en gennemsnitlig medarbejder i Danmark.
Rapporter og analyser
Bestyrelsen
Se oversigten over bestyrelsen her
Formand
Asger S. Jacobsen, CEO
Essentia Protein Solutions
Ulsnæs 33
6300 Gråsten
Web: www.essentiaproteins.com
Næstformand
Jørn Leth Frandsen, CEO
Lactosan A/S
Nordbakken 2
5750 Ringe
Web: www.lactosan.com
Helle Müller Petersen, CEO
Palsgaard A/S
Palsgaardvej 10
7130 Juelsminde
Web: www.palsgaard.com
Niels Riis, Commercial Director,
IFF A/S
Parallelvej 16
2800 Kongens Lyngby
Web: www.iff.com
Johan Weimann, Senior Vice President, EMEA
Novonesis A/S
Gammel Venlighedsvej 14
2970 Hørsholm
Web: www.novonesis.com
Jan Grøndal, CEO
AKTIESELSKABET EINAR WILLUMSEN
Abildager 23
2605 Brøndby
Web: www.einarwillumsen.com
Luis Cubel, CEO
Arla Foods Ingredients Group P/S
Sønderhøj 10-12
8260 Viby J
Web: www.arlafoodsingredients.com
Beinta Unni Marr, Senior Director, Growth and Innovation
CP Kelco ApS
Ved Banen 16
4623 Lille Skensved
Web: www.cpkelco.com
Den danske ingrediensindustri er en vigtig aktør i arbejdet med innovative og bæredygtige løsninger Hanne Bengaard, Seniorchefkonsulent