Ingrediensforum

I Ingrediensforum ønsker vi at skabe et fællesskab for virksomheder, der producerer og sælger danske ingredienser til måltider verden over. Vi samler branchen med et formål om at fastholde og udbygge ingrediensbranchens stærke position. Fællesskabet betjenes af en specialist, der yder branchespecifik interessevaretagelse og services til medlemmerne.

Hvem er ingrediensbranchen?
  • ¨¨¨¨¨¨¨¨¨

    Vores formål

    Ingrediensforum er en sektion under DI Fødevarer. Ingredienforum blev etableret i 2010 med det formål at fastholde og udbygge ingrediensbranchen stærke position. Ingrediensforum har samlet hovedparten af Danmarks producenter og leverandører af fødevareingredienser. Producenterne står blandt andet bag bakteriekulturer, enzymer, vitaminer, stabilisatorer, farver, proteiner, aromaer og emulgatorer.

  • ¨¨¨¨¨¨¨¨¨

    Vision

    Som fødevarebranchens innovative hjælper, vil vi udbygge en global førerposition og være den foretrukne aktør til at nå en global bæredygtig fødevareproduktion. Vi vil anerkendes for at levere innovative produkter af højeste kvalitet, der aktivt hjælper med at opnå FN's verdensmål.

  • ¨¨¨¨¨¨¨¨¨

    Mission

    Fødevareingrediensindustrien højner vidensniveauet omkring den danske ingrediensbranche ved at formidle konkrete eksempler på den værdi, sektoren skaber for det danske, såvel som det globale, samfund. Herunder sikre, at vigtigheden af ingredienser i moderne fødevarer bliver udbredt og forstået hos relevante politikere, beslutningstagere og meningsdannere.

Producerer kulturer, enzymer, probiotika og naturlige farver til et rigt udvalg af varer.

...

Producerer produkter, der påvirker udseende, konsistens og smag af forskellige fødevarer.

...

LEVERER NATURLIGE OSTEPULVERLØSNINGER I HØJ KVALITET TIL BL.A. BRØD, KAGER, KIKS, SNACKS, DIPS, SAUCER, FÆRDIGRETTER OG SMELTEOST.

...

Forsker i og leverer valleingredienser af høj kvalitet, der understøtter fødevareindustrien.

...

Er specialiserede i formuleringer af vitaminer, carotenoider, fiskeolier, aroma- og farvestoffer.

...

Udvikler kreative smagsoplevelser med økologi og naturlighed som udgangspunkt.

...

Fremstiller proteiner og smagskoncentrater af naturlige animalske råvarer.

...

Producerer ingredienser til forbedring af tekstur, konsistens og stabilitet i fødevarer.

...

Udvikler bæredygtige vegetabilske olie-løsninger til bl.a. fødevare- og kosmetikindustrien.

...

Producerer emulgatorer til anvendelse i fødevarer som chokolade, is og yoghurt m.m.

...

Ingrediensbranchen i tal

  • 70%

    eksport

    Eksporten driver ingrediensbranchens vækst. Fra 2012 til 2015 er eksportintensiteten vokset fra 66,2 pct. til 69,8 pct.

  • 36 mia. kr.

    i omsætning

    Omsætningen af ingredienser er i vækst, og virksomhedernes globale omsætning er i det seneste år steget til knap 36 mia. kr. Virksomhedernes overskud udgør hele 11,6 pct. heraf.

  • 8.300

    fuldtidsjobs

    Ingrediensbranchen står for over 8.300 fuldtidsjobs i Danmark

  • 1,3 mio. kr.

    værditilvækst

    Ingrediensbranchen er en højproduktiv branche. Hver medarbejder i ingrediensbrancgen bidrager med 1,3 mio. kr. om året til Danmarks BNP. Det er 0,5 mio. kr. mere end en gennemsnitlig medarbejder i Danmark.

Rapporter og analyser

Strategi 2019 Ingrediensforum

Samler branchen

Forskningsstrategi 2018 Ingrediensforum

World-class food innovation towards 2030

Strategi 2019 Ingrediensforum

Danske ingredienser til måltider verden over


Bestyrelsen

Se oversigten over bestyrelsen her

Formand
Asger S. Jacobsen, CEO Essentia International - Sales, East
Essentia Protein Solutions
Ulsnæs 33
6300 Gråsten
E-mail: contact.dk@essentiaproteins.com www.essentiaproteins.com
Web: www.essentiaproteins.com

Næstformand
Jakob Thøisen, Adm. direktør
Palsgaard A/S
Palsgaardvej 10
7130 Juelsminde
E-mail: direct@palsgaard.dk 
Web: www.palsgaard.com

Erik Wiberg-Lyng, Vice President, Functional Ingredients
DuPont Nutrition Biosciences ApS
Langebrogade 1
1411 København K
Web: www.danisco.com

Esben Laulund, Vice President, Innovation
Chr. Hansen A/S
Bøge Alle 10
2970 Hørsholm
E-mail: info@chr-hansen.com
Web: www.chr-hansen.com

Jørn Leth Frandsen, CEO
Lactosan A/S
Nordbakken 2
5750 Ringe
E-mail: lactosan@lactosan.com
Web: www.lactosan.com

Jan Grøndal, CEO
AKTIESELSKABET EINAR WILLUMSEN
Abildager 23
2605 Brøndby
E-mail: mail@einarwillumsen.com
Web: www.einarwillumsen.com  

Mark Meier, Managing Director
BASF A/S
Kalvebod Brygge 45, 2
1560 København V
E-mail: info-denmark@basf.com
Web: www.basf.com

Henrik H. Andersen, CEO
Arla Foods Ingredients Group P/S
Sønderhøj 10-12
8260 Viby J
Web: www.arlafoodsingredients.com 

Beinta Unni Marr, Senior Director, Growth and Innovation
CP Kelco ApS
Ved Banen 16
4623 Lille Skensved
Web: www.cpkelco.com

Hanne Bengaard

Hanne Bengaard

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3446
  • Mobil +45 5213 2408
  • E-mail hanb@di.dk
Hanne Bengaard, Seniorchefkonsulent
Den danske ingrediensindustri er en vigtig aktør i arbejdet med innovative og bæredygtige løsninger Hanne Bengaard, Seniorchefkonsulent