Ingrediensforum
I Ingrediensforum ønsker vi at skabe et fællesskab for virksomheder, der producerer og sælger danske ingredienser til måltider verden over. Vi samler branchen med et formål om at fastholde og udbygge ingrediensbranchens stærke position. Fællesskabet betjenes af en specialist, der yder branchespecifik interessevaretagelse og services til medlemmerne.
Hvem er ingrediensbranchen?
-
¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Vores formål
Ingrediensforum er en sektion under DI Fødevarer. Ingredienforum blev etableret i 2010 med det formål at fastholde og udbygge ingrediensbranchen stærke position. Ingrediensforum har samlet hovedparten af Danmarks producenter og leverandører af fødevareingredienser. Producenterne står blandt andet bag bakteriekulturer, enzymer, vitaminer, stabilisatorer, farver, proteiner, aromaer og emulgatorer.
-
¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Vision
Som fødevarebranchens innovative hjælper, vil vi udbygge en global førerposition og være den foretrukne aktør til at nå en global bæredygtig fødevareproduktion. Vi vil anerkendes for at levere innovative produkter af højeste kvalitet, der aktivt hjælper med at opnå FN's verdensmål.
-
¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Mission
Fødevareingrediensindustrien højner vidensniveauet omkring den danske ingrediensbranche ved at formidle konkrete eksempler på den værdi, sektoren skaber for det danske, såvel som det globale, samfund. Herunder sikre, at vigtigheden af ingredienser i moderne fødevarer bliver udbredt og forstået hos relevante politikere, beslutningstagere og meningsdannere.
Ingrediensbranchen i tal
-
70%
eksport
Eksporten driver ingrediensbranchens vækst. Fra 2012 til 2015 er eksportintensiteten vokset fra 66,2 pct. til 69,8 pct.
-
36 mia. kr.
i omsætning
Omsætningen af ingredienser er i vækst, og virksomhedernes globale omsætning er i det seneste år steget til knap 36 mia. kr. Virksomhedernes overskud udgør hele 11,6 pct. heraf.
-
8.300
fuldtidsjobs
Ingrediensbranchen står for over 8.300 fuldtidsjobs i Danmark
-
1,3 mio. kr.
værditilvækst
Ingrediensbranchen er en højproduktiv branche. Hver medarbejder i ingrediensbrancgen bidrager med 1,3 mio. kr. om året til Danmarks BNP. Det er 0,5 mio. kr. mere end en gennemsnitlig medarbejder i Danmark.
Rapporter og analyser
Bestyrelsen
Se oversigten over bestyrelsen her
Formand
Asger S. Jacobsen, CEO Essentia International - Sales, East
Essentia Protein Solutions
Ulsnæs 33
6300 Gråsten
E-mail: contact.dk@essentiaproteins.com www.essentiaproteins.com
Web: www.essentiaproteins.com
Næstformand
Jakob Thøisen, Adm. direktør
Palsgaard A/S
Palsgaardvej 10
7130 Juelsminde
E-mail: direct@palsgaard.dk
Web: www.palsgaard.com
Erik Wiberg-Lyng, Vice President, Functional Ingredients
DuPont Nutrition Biosciences ApS
Langebrogade 1
1411 København K
Web: www.danisco.com
Esben Laulund, Vice President, Innovation
Chr. Hansen A/S
Bøge Alle 10
2970 Hørsholm
E-mail: info@chr-hansen.com
Web: www.chr-hansen.com
Jørn Leth Frandsen, CEO
Lactosan A/S
Nordbakken 2
5750 Ringe
E-mail: lactosan@lactosan.com
Web: www.lactosan.com
Jan Grøndal, CEO
AKTIESELSKABET EINAR WILLUMSEN
Abildager 23
2605 Brøndby
E-mail: mail@einarwillumsen.com
Web: www.einarwillumsen.com
Mark Meier, Managing Director
BASF A/S
Kalvebod Brygge 45, 2
1560 København V
E-mail: info-denmark@basf.com
Web: www.basf.com
Henrik H. Andersen, CEO
Arla Foods Ingredients Group P/S
Sønderhøj 10-12
8260 Viby J
Web: www.arlafoodsingredients.com
Beinta Unni Marr, Senior Director, Growth and Innovation
CP Kelco ApS
Ved Banen 16
4623 Lille Skensved
Web: www.cpkelco.com

Den danske ingrediensindustri er en vigtig aktør i arbejdet med innovative og bæredygtige løsninger Hanne Bengaard, Seniorchefkonsulent