Udnytter naturens ressourcer til fulde 

Ingrediensbranchen er en del af en bæredygtig og ressourceeffektiv værdikæde. Ved at udnytte sidestrømme fra fødevarevirksomhederne er branchen kommet langt med at fremstille værdifulde ingredienser af det, som man tidligere ville betragte som affald. Vedvarende forskning og innovation har gjort det muligt at omdanne restprodukterne til nye funktionelle og værdifulde ingredienser baseret på naturlige råvarer. Og her er danske CP Kelco med helt fremme ved for eksempel at udnytte citrusskaller fra den store juiceproduktion i Sydamerika.

Fra overskud til højværdi-ingredienser

Tidligere ville man betragte skallerne, der ligger tilbage fra presning af citrusfrugter som et overskudsprodukt og juicen som den værdifulde bestanddel. Men det har CP Kelco vendt op og ned på. Virksomheden, der har et af verdens største anlæg til produktion af pektin og andre naturbaserede ingredienser, som for eksempel carrageenan, til fødevareindustrien, har nemlig specialiseret sig i at udnytte tang og naturlige restprodukter, som citrusskaller, som værdifulde råvarer til produktion af nye fødevareingredienser.

CP Kelco’s ingredienser

bruges blandt andet til forbedring af konsistens og stabilitet i fødevarer og farmaceutiske produkter. De fleste kender for eksempel pektin som det stof, der hjælper os med at få den rette konsistens i marmeladen.  

Citrusskaller: Naturens værdifulde fibre 

Og der er meget mere at komme efter i citrusskallerne. Gennem forskning og udvikling af nye innovative processer er det lykkedes CP Kelco at udvinde fibre af citrusskallerne på en måde, der gør fibrene rigtig interessante for fødevareproducenter.

De nye naturlige fibre gør det nemlig muligt at give fødevarer som mayonnaise, sovse og dressinger den rette tyktflydende konsistens, som forbrugerne sætter pris på. Samtidig kan der være potentiale for at gøre fødevarer sundere. Med den nye citrusfiber er fødevareproducenten i stand til at mindske indholdet af fedt og sukker i produkterne, uden at gå på kompromis med den efterspurgte konsistens. Det skyldes fibrenes evne til at give den samme ønskede mundfylde, som et højere fedt- eller sukkerindhold ellers ville give. Dermed kan der med fibrene skrues ned for kalorieindholdet og op for kostfiberindholdet.

Naturligt, sundt og bæredygtigt

Det giver forbrugeren flere muligheder for at vælge sundere alternativer - vel at mærke på en måde, der følger de trends, som mange forbrugere efterspørger om naturligt og oprigtigt fremstillede fødevarer med "clean label".

Hos CP Kelco er klimaet på dagsordenen. Restprodukter skal udnyttes til det sidste, så vi får mest muligt ud af ressourcerne - intet andet giver mening.