Grøn burger, grøn samvittighed

Et skift i forbrugernes præferencer mod mere plantebaserede fødevarer har længe været på vej. Hver fjerde dansker identificerer sig for eksempel som fleksitar, springer kødet eller mælkeprodukterne over og spiser mere plantebaseret – en eller flere dage om ugen. Udvalget af mad fra hele verden bliver større og større, både i supermarkedet, og når vi går ud og spiser, men ønsker vi at vælge det plantebaserede til, er der tit længere mellem den nye inspiration og de spændende valgmuligheder.

33 pct. af 18-25-årige i storbyerne spiser efter et kødbegrænsende princip, mens 8 pct. af samme gruppe spiser vegetarisk.

Kilde: Madkulturen19

Grønne løsninger uden kompromis

Ingrediensvirksomheden IFF (tidligere DuPont Nutrition & Biosciences) har specialiseret sig de sig i  udvikling af  innovative ingredienser, som hjælper producenter med at levere fødevarer til det voksende marked for plantebaserede varer – vel at mærke, uden at der bliver gået på kompromis med smag, konsistens og ernæringsbehov.

Grønne alternativer kræver innovation 

For mange forbrugere er kød og mælkeprodukter stadig førstevalget. Og her konkurrerer de grønne alternativer med de animalskbaserede, hvilket stiller store krav til spiseoplevelsen. Det kan nemlig være svært at ændre indgroede madvaner.

79 pct. af danskernes aftensmåltider indeholder kød

Kilde: Madkulturen19

Det kræver i høj grad innovation at udvikle og producere gode grønne alternativer. At mestre smag og tekstur er altafgørende, hvis eksempelvis alternativerne til kød skal blive en del af forbrugernes hverdag og have langsigtet succes på det plantebaserede marked. Kan man ramme et produkt med en lignende, eller måske endnu bedre oplevelse, vil det blive lettere for flere at komme med på plantebølgen.

Grøn viden og know-how

At skabe et lækkert, sundt og bæredygtigt plantebaseret produkt kræver de bedste råvarer og ingredienser samt en solid forståelse af, hvordan de spiller sammen i produktet. Og netop dét er IFF specialister i. IFF har, som en af pionererne inden for plantebaserede fødevarer, i dag en bred portefølje af ingredienser baseret på vegetabilske råvarer som soya- og ærteproteiner. Det gør det muligt for fødevareproducenterne at skabe en smagfuld plantebøf med det helt rette bid – grøn mad pakket ind i viden og know-how.

Plantebaserede måltider gør en forskel

Men, gør det en forskel for klimaet at vælge en planteburger i ny og næ? Svaret er faktisk ja. Hvis oksekødet i én ud af syv solgte burgere i USA erstattes med en plantebøf, vil det reducere drivhusgasudledningen med det, der svarer til cirka halvdelen af Danmarks samlede udledninger i 2019. 

Nye innovative ingredienser

Få oplevelsen af en saftig og smagfuld burgerbøf - med grøn samvittighed. Godt for miljøet og for sundheden.

Se mere her.