Vi opdaterer vores systemer i løbet af weekenden. Du kan derfor opleve af nogle funktioner ikke virker.

DI Fødevarer Nyheder

Usikkerheder præger fødevarebranchens forventninger

Nyt konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik viser, at den danske industri skruer ned for forventningerne i september måned. Fødevarebranchen følger den generelle tendens. Færdigvarelagrene vokser og forventningerne til eksportordrebeholdningen falder.

Industriens sammensatte konjunkturindikator falder fra 5 i august til -1 i september. DI Business skrev i går, at det i høj grad skyldes et fald i forventningerne til eksporten samt meget store færdigvarelagre. Samme generelle tendenser gør sig gældende i fødevarebranchen, og de faldende forventninger i september kan være udtryk for et mere usikkert 4. kvartal af 2018.   

 

Kilde: Danmarks Statistik

Fødevarebranchens forventninger til produktion og samlet ordreindgang i årets 3. kvartal var ellers positiv, da virksomhederne blev spurgt ind til det aktuelle kvartal i juli måned. Her steg indikatoren for den samlede ordreindgang fra 11 i 2. kvartal til 14 i 3. kvartal. Ligeledes steg indikatoren for virksomhedernes produktion markant fra -11 i 2. kvartal til 3 i 3. kvartal. Indikatoren udtrykker forskellen mellem virksomheder, der ser henholdsvis positivt og negativt på det aktuelle kvartal. Med en række ubekendte faktorer som tørkens reelle betydning, Brexit-forhandlinger, Trumps uforudsigelige handelspolitik og ugunstige valutakurser, så er det svært at spå om forventningerne, når Danmarks Statistik igen spørger fødevarevirksomhederne i oktober.

Du kan finde alle tallene fra Danmarks Statistik her.

Relateret