13.12.18 DI Fødevarer Nyheder

Handel med økologiske varer tager endnu et hop op

DI Fødevarer er positive over, at den samlede handel med økologiske varer vokser.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at udenrigshandelen med økologiske varer fortsætter med at vokse. Værdien af eksporten af økologiske varer steg med 21 procent fra 2,4 milliarder kroner i 2016 til næsten 3 milliarder kroner i 2017. Det er fortsat mejeriprodukter, der udgør den største post i eksporten af økologiske varer med en værdi på 1,2 milliarder kroner – altså cirka 42 procent af eksporten af økologiske varer. Tyskland er det største eksportmarked, og her aftager man for 1,2 milliarder kroner danske økologiske varer.

Også importen af økologiske varer til Danmark er vokset.  Fra 2016 til 2017 steg importen med 20 procent og udgør cirka 3,9 milliarder kroner. Blandt de danske forbrugere har der været en stor trang til udenlandsk frugt og grønt, for importen er vokset til 1,5 milliarder kroner i 2017. Frugt og grønt er den største varegruppe i den økologiske import.

Udviklingen er positiv  
Hos DI Fødevarer modtages de nye tal med tilfredshed: 

”Det er en rigtig god nyhed, at den samlede handel med økologiske varer vokser, siger branchedirektør Leif Nielsen fra DI Fødevarer.

"Vi ved, at økologien vokser herhjemme, men det er en trend, vi i stigende grad også ser på de udenlandske markeder. Vi har været i gang i mange år med at udvikle den økologiske fødevareproduktion herhjemme, og det gør, at vi står rigtigt godt rustet til at møde en stigende efterspørgsel fra udlandet i fremtiden”, vurderer Leif Nielsen.

Sarah Meier
Skrevet af:

Sarah Meier

Relateret indhold