05.12.18 DI Fødevarer Nyheder

Hvilke europæiske madvarer kan man altid finde i dit køkken?

Hvilke europæiske madvarer kan man altid finde i dit køkkenskab? Og hvilke europæiske mad- og drikkevarer er din favoriter? Det svarer en række nøglepersoner fra FoodDrinkEurope på, hvor svarene strækker sig lige fra spansk chorizo til italiensk kaffe.

Mens et dramatisk Brexit nærmer sig med hastige skridt, er det vigtigt at huske på alle de fantastiske initiativer, som EU bidrager med. Blandt disse er EU's indre marked, som anses for at være en af EU's mest succesfulde idéer. Det indre marked sikrer nemlig blandt andet, at du som forbruger altid har adgang til alle de delikatesser, de mange forskellige europæiske madkulturer har at byde på - lige fra belgisk chokolade til franske vine.

Se hvilke europæiske delikatesser FoodDrinkEuropes egne medlemmer, medarbejdere og samarbejdspartnere ikke kan undvære i deres hverdag i videoen nedenfor.

FoodDrinkEurope

Videoen er en del af en kampagne, FoodDrinkEurope har lanceret i forbindelse med fejringen af 25-års jubilæet for EU's indre marked. Det fejrer vi her i DI Fødevarer i december med succeshistorier om det indre marked for at huske på alle de gode ting, det indre marked bidrager med, som vi til daglig tager for givet.

I forbindelse med jubilæet har FoodDrinkEurope desuden udgivet en rapport om de danske fødevarevirksomheders brug af EU's indre marked. Du kan læse rapporten her.

Kristina Thomsen
Skrevet af:

Kristina Thomsen

Relateret indhold