18.09.18 DI Fødevarer Nyheder

Fødevarebranchen var et lyspunkt for dansk eksport i juli

Det varme vejr i juli tog pusten fra den samlede danske eksport, som oplevede et fald på 1,5 procent. Historien er dog en anden for fødevarebranchen, som samme måned oplevede en stigning i eksporten på 3,4 procent.

I sidste uge udgav Danmarks Statistik nye tal for den samlede danske eksport i juli måned. Tilbagegangen på 1,5 procent skal findes på nogle af de største danske eksportmarkeder – nemlig Tyskland og Storbritannien. Her faldt den samlede danske eksport med henholdsvis 10,1 og 14,5 procent. I den anden ende var der store stigninger i eksporten til Frankrig og Kina med henholdsvis 17,6 og 10,6 procent. Samlet endte juli altså med et fald på 1,5 procent for den danske eksport af varer.  

Fødevarebranchen synes dog ikke at følge tendensen for den samlede danske eksport. Efter tilbagegang i juni steg eksporten af ”Næringsmidler, drikkevarer mv.” nemlig 3,4 procent. Denne stigning i juli var blandt de højeste for hele den danske udenrigshandel med varer.

Samlet set er fødevareeksporten faldet med 2,8 pct. i 2018 sammenlignet med samme periode sidste år. Det hænger blandt andet sammen med, at den massive udenrigshandel med føde- og drikkevarer har været presset af en ugunstig valutaudvikling.  

Du kan finde alle tallene fra Danmarks Statistik her.

Kilde: Danmarks Statistik

Jens Hauberg Nielsen
Skrevet af:

Jens Hauberg Nielsen

Peter Bernt Jensen

Peter Bernt Jensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3421
  • Mobil +45 2128 6995
  • E-mail pebj@di.dk

Relateret indhold