05.09.18 DI Fødevarer Nyheder

Fødevarebranchens omsætning er igen på rette kurs

Efter to år med tilbagegang i fødevarebranchens omsætning viser nye tal fra Danmarks Statistik en fremgang på knap 5 milliarder kroner fra 2016 til 2017. Det er særligt de store underbrancher, ”Slagterier” og ”Mejerier, bagerier, brødfabrikker mv.”, der driver opsvinget.

Den danske fødevarebranche oplevede store stigninger i omsætningen fra 2012 til 2014, hvor der samlet var fremgang i fire ud af fem underbrancher. Fremgangen blev dog efterfulgt af tilbagegang i særligt ”Mejerier, bagerier, brødfabrikker mv.”, ”Slagterier” og ”Drikkevareindustri” fra 2014 til 2016. I denne periode oplevede branchen samlet et fald i omsætningen på cirka 10 milliarder kroner. 

Det er glædeligt, at fødevarebranchens omsætning igen er på rette kurs. ”Mejerier, bagerier, brødfabrikker mv.” er den helt store drivkraft med en stigning på over 7 milliarder i omsætningen fra 2016 til 2017. ”Slagterier” oplevede en stigning på cirka 2,5 milliarder kroner, og ”Fiskeindustri” øgede omsætningen med cirka 1 milliard kroner. ”Anden fødevareindustri” oplevede et fald på cirka 5,5 milliarder kroner, og dæmper dermed opsvinget. Omsætningen i ”Drikkevareindustri” faldt også en smule i 2017, og er fortsat langt fra niveauet fra før 2014. De nye tal viser dog, at særligt 2. kvartal i indeværende år har været godt for drikkevareindustriens omsætning, og det er sandsynligt, at den varme danske sommer kan være med til at vende udviklingen i drikkevareindustrien. For de øvrige underbrancher ligger de første 2. kvartaler af 2018 på niveau med 2017. Find alle tallene fra Danmarks Statistik her.

Jens Hauberg Nielsen
Skrevet af:

Jens Hauberg Nielsen

Relateret