12.09.18 DI Fødevarer Nyheder

Fødevarevirksomheder deltager i erhvervsfremstød i Finland

I forbindelse med det danske erhvervsfremstød i Finland, som H.K.H. Kronprinsessen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen står i spidsen for, sætter vi i DI Fødevarer fokus på Finland som et vigtigt eksportmarked for Danmarks fødevarevirksomheder. Den danske fødevarebranche har et stort samhandelsoverskud med Finland, og med imponerende vækstrater i Finland kan der være potentiale for endnu mere dansk eksport.

Den 13.-14. september deltager mere end 30 virksomheder i et officielt dansk erhvervsfremstød i Helsinki og Turku. Det er H.K.H. Kronprinsessen og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, der står i spidsen for besøget, der markerer fejringen af 100 års diplomatiske forbindelser mellem Finland og Danmark. Flere af DI Fødevarers medlemsvirksomheder er med i den danske erhvervsdelegation, heriblandt Arla Foods, Carlsberg og Orana.

Finland er et vigtigt og stort eksportmarked for Danmark, der i øjeblikket kan præstere nogle af de højeste vækstrater i Europa. Væksten i 2017 var 3 procent, og det samme niveau forventes i 2018 og 2019.

For den samlede danske udenrigshandel er Finland det 11. største marked for dansk eksport, men på udvalgte varegrupper i fødevarebranchen er Finland placeret endnu længere oppe. Som figuren viser, eksporterer Danmark rigtig mange mejeriprodukter til Finland, som er det 5. største eksportmarked for denne varegruppe. For mindre danske varegrupper som ”Frugt og grøntsager” og ”Sukker, sukkerprodukter og honning” er Finland helt oppe som det 4. største eksportmarked. Af ”Kød og kødvarer” er Finland det 14. største marked for dansk eksport.

Som grafen viser, har størstedelen af de danske fødevaregrupper store handelsoverskud med Finland, og med den forventede finske vækst, giver det forhåbninger om endnu mere eksport til Finland i den nærmeste fremtid. Det kan H.K.H Kronprinsessen og erhvervsdelegationens besøg uden tvivl være med til at fremme gennem eksisterende og nye erhvervsrelationer.

Du kan dykke ned i tallene fra Danmarks Statistik her

Kilde: Danmarks Statistik

Kilde: Danmarks Statistik

Jens Hauberg Nielsen
Skrevet af:

Jens Hauberg Nielsen

Relateret indhold