DI Fødevarer Nyheder

Stor vækst i økologisk salg til foodservice

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at salget af økologiske føde- og drikkevarer er steget markant til foodservicebranchen.

Det er et glædeligt, at foodservice kan trække en stigende efterspørgsel efter økologiske produkter.

Foodservice vokser kraftigt i disse år. Og det samme gør salget af økologiske produkter fra fødevarebranchen til foodservice. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fra 2016 til 2017 voksede salget af økologiske føde- og drikkevarer fra 1,7 mia. kr. til 2 mia. kr. svarende til en stigning på næsten 20 pct. Det er glædeligt, at foodservice er i stand til at trække en stigende efterspørgsel efter økologiske produkter. Og det er med til at øge efterspørgsel efter økologi yderligere. Det viser også, at danskerne har stor appetit på mere forarbejdede fødevarer, der er med til at gøre hverdagen lidt nemmere i en travl hverdag. Der er næppe tvivl om, at vi også i de kommende år vil se en forsat vækst i økologiens andel i foodservicemarkedet, hvis pilen fortsætter med at pege op for de økonomiske konjunkturer i de kommende år.

Du kan læse mere om de nye tal fra Danmarks Statistik her:
https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=27876

Relateret