21.06.18 DI Fødevarer Nyheder

Hver tredje fødevarevirksomhed planlægger flere investeringer

Mange fødevarevirksomheder forventer fald i beskæftigelsen i andet kvartal. Til gengæld melder næsten hver tredje virksomhed i branchen om øgede investeringsplaner og stigende salgspriser. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Halvdelen af de adspurgte fødevarevirksomheder forventer fald i beskæftigelsen i andet kvartal 2018. Det fremgår af de seneste tal fra Danmarks Statistiks konjunkturbarometer.

Herudover forventer 40 procent af virksomhederne et uændret beskæftigelsesniveau, mens blot 10 procent forventer, at antallet af beskæftigede i virksomheden vil stige i andet kvartal.

Tallene afspejler en relativt markant stigning i andelen af fødevarevirksomheder, som forventer tilbagegang i beskæftigelsen i forhold til andelen i første kvartal. I første kvartal i år meldte blot 4 procent af virksomhederne om forventede fald i beskæftigelsen. Andelen af virksomheder, der forventer fald i beskæftigelsen i andet kvartal i år, er også noget højere end tilsvarende kvartal sidste år, hvor 29 procent af virksomhederne forventede faldende beskæftigelse.

I andet kvartal forventer næsten en tredjedel af virksomhederne stigende salgspriser, mens to tredjedele af virksomhederne forventer omtrent uændrede salgspriser. Det er et noget andet billede end sidste kvartal, hvor hele 55 procent af virksomhederne forventede faldende salgspriser. Med hensyn til nye ordrer forventer hovedparten af virksomhederne (87 procent) en omtrent uændret ordreindgang i andet kvartal.

Mens halvdelen af de adspurgte fødevarevirksomheder forventer beskæftigelsestilbagegang i andet kvartal, er der en vis investeringsoptimisme at spore i branchens forventninger til andet kvartal. Næsten en tredjedel af de adspurgte fødevarevirksomheder (31 procent) melder om øgede investeringsplaner. Det er en markant højere andel af virksomhederne i forhold til sidste kvartal, hvor blot 4 procent meldte om øgede investeringsplaner samt i forhold til andet kvartal sidste år, hvor 9 procent af virksomhederne meldte om øgede investeringsplaner.

Skrevet af
Frederik Pilebæk Lock

Relateret indhold