14.02.18 DI Fødevarer Nyheder

Januar bød på vækst i fødevareindustrien

Fødevareindustrien fik en god start på 2018. Både branchens eksport og indenlandske salg af varer steg i januar i forhold til samme måned sidste år. Særligt var det eksporten, som drev væksten.

2018 startede godt for føde-, drikke- og tobaksvareindustrien. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at værdien af branchens salg af varer i januar steg med 5,3 pct. i forhold til samme måned sidste år. Særligt udslagsgivende steg branchens eksport med 8 pct., mens det indenlandske salg steg 2,7 pct. Branchens salg endte i januar på 13,97 mia. kr., hvoraf virksomhederne solgte for 7 mia. kr. på det danske marked og eksporterede for 6,97 mia. kr.

Sædvanligvis er værdien af branchens indenlandske salg større end værdien af branchens eksport i denne opgørelse. Den markante eksportstigning i januar resulterede imidlertid i, at differencen mellem værdien af branchens indenlandske salg og værdien af eksporten i denne måned var markant formindsket. Fødevarevirksomhedernes indenlandske salg var i januar blot 35 mio. kr. større end eksporten. I januar sidste år var den tilsvarende difference 369 mio. kr.

Peter Bernt Jensen

Peter Bernt Jensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3421
  • Mobil +45 2128 6995
  • E-mail pebj@di.dk

Relateret indhold