11.07.18 DI Fødevarer Nyheder

Fødevarevirksomhedernes salg steg marginalt i maj

Føde- og drikkevarevirksomhedernes salg steg marginalt i maj i forhold til samme måned sidste år. Udviklingen er drevet af vækst i det indenlandske salg, mens branchens eksport mv. gik tilbage.

Føde- og drikkevarevirksomhedernes salg endte i maj på et marginalt højere niveau end tilsvarende måned sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistiks momsstatistik. Ifølge denne opgørelse ses en fremgang i virksomhedernes indenlandske salg på 4 pct., mens eksporten mv. gik 2,7 pct. tilbage. Samlet giver det en mindre vækst i virksomhedernes salg på 0,7 pct. i forhold til maj sidste år. Den svage vækst i fødevarevirksomhedernes salg følger en generel udvikling i maj på tværs af brancher med et uændret salg.

Årets første fem måneder bød samlet set på en vækst i branchens salg på 1,7 pct. til 74,8 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år. Heraf voksede det indenlandske salg 1,8 pct. til 38,4 mia. kr. og eksporten mv. 1,6 pct. til 36,4 mia. kr.

Det varme sommervejr i maj kan særligt aflæses ved en betydeligt vækst i virksomhedernes salg af drikkevarer, som steg 11,3 pct. sammenlignet med maj sidste år. Heraf steg eksporten mv. af drikkevarer 5,3 pct., mens det indenlandske salg steg hele 14,5 pct.

Læs mere hos Danmarks Statistik her

Relateret indhold