31.10.19 DI Fødevarer Nyheder

Føde- og drikkevarebranchen mærker international uro

Den internationale uro giver sig nu også til udtryk i føde- og drikkevarebranchen, hvor manglen på efterspørgsel er steget markant i fjerde kvartal af 2019. Det spiller ind i de toner, som præger industrien mere bredt set.

Industriens konjunkturindikator er faldet til laveste niveau i mere end fire år, hvilket ses som et tegn på, at danske virksomheder er berørt af den globale afmatning. I føde- og drikkevarebranchen kan uroen også mærkes.

Det er vurderingen, at den ledige produktionskapacitet er steget i løbet af 2019 både i industrien og i føde- og drikkevarebranchen. På spørgsmål om produktionsbegrænsende faktorer, er manglen på efterspørgsel steget markant - både i industrien bredt set og i føde- og drikkevarebranchen. Samtidig er manglen på arbejdskraft i industrien faldet, mens manglen på arbejdskraft i føde- og drikkevarebranchen til gengæld er steget i fjerde kvartal 2019.

Føde- og drikkevarebranchen ser altså ud til også at mærke den internationale uro, som præger industrien. På trods af dette har branchen alligevel formået at øge ordreindgangen, hvilket blandt andet kan skyldes en vurdering af forbedret konkurrencesituation på både hjemme- og eksportmarkedet.

Cecilie Toft Nørgaard
Skrevet af:

Cecilie Toft Nørgaard

Relateret indhold