Billede: GettyImages

03.10.19 DI Fødevarer Nyheder

Fokus på nærmarkederne er fortsat vigtigt

I de senere år har der været meget fokus på mulighederne for fødevarebranchen i de store og hastigt vækstende markeder udenfor EU. Det er dog vigtigt ikke at glemme det indre marked, som stadig har stor betydning for den danske føde- og drikkevarebranche.

Føde- og drikkevareeksporten til det indre marked har i en tiårs periode været omtrent dobbelt så stor som eksporten til resten af verden. I betragtning af hvor stort det europæiske marked er for danske føde- og drikkevarevirksomheder sammenlignet med markedet udenfor EU, giver det god mening, at virksomhederne stadig har fokus på nærmarkederne. Eksporten til markederne udenfor EU er blevet relativt vigtigere over de sidste ti år, men med en eksport på næsten 8 milliarder kroner ti EU i 2018, er dette marked fortsat meget vigtigt for danske fødevarevirksomheder. 

Fra den 5. til 9. oktober afholdes Anuga i Køln, som er en af verdens største føde- og drikkevaremesser. DI Fødevarer er sammen med 80 danske fødevarevirksomheder repræsenteret på fødevaremessen, og der er blandt andet arrangeret flere danske fællesstande. Det er en god mulighed for netop at sætte fokus på de vigtige nærmarkeder.

Relateret indhold