21.11.19 DI Fødevarer Nyheder

Årsdag om fremtidens fødevarer

I går løb DI Fødevarers årsdag af stablen, hvor over 200 medlemmer og venner af huset brugte deres eftermiddag i Industriens Hus. Med temaet ”fremtidens fødevarer” fokuserede vi på, hvilke sunde og klimavenlige fødevarer vi spiser om 10 år– og der var mange interessante bud.

Er der laboratorie-bøffer og insektchips på menuen?  Og hvem producerer morgendagens måltid? Det var nogle af de spørgsmål, som vores oplægsholdere forsøgte at give deres bud på. Christian Stadil talte blandt andet om at investere i nye fødevareteknologier, som både kan fremme en mere bæredygtig produktion og samtidig give økonomisk gevinst. Formand for Etisk Råd, Anne-Marie Gerdes, talte ligeledes om fødevareteknologier, og hvordan det kan være uansvarligt ikke at bruge dem, når vi skal bidrage til at løse klodens klimaudfordringer. Peter Thøysen fra Chr. Hansen og Aviaja Riemann Andersen fra Circular Food kom med gode bud på, hvordan vi kan minimere madspild. Senere på dagen talte Carsten Lind Pedersen fra Enorm Biofactory og CEO Rasmus Bjerngaard fra NextFood om, hvad fremtidens fødevare skal være, og hvordan den skal produceres - deres bud var blandt andet insekter som proteinkilde og lokalt producerede planter.

Vi rundede dagen af med besøg af vores fødevareminister, Mogens Jensen, og sidst men ikke mindst lavede vores adm. direktør Lars Sandahl og Leif Nielsen mad på scenen med hjælp fra tv-kokken Claus Holm.

Relateret indhold