07.11.19 DI Fødevarer Nyheder

Fald i føde- og drikkevareproduktionen i september

Produktionen i føde- og drikkevarebranchen er faldet fra august til september. I perioden juli til september er føde- og drikkevareproduktionen uændret i forhold til de foregående tre måneder.

På trods af, at produktionen i føde- og drikkevarebranchen og en række andre brancher er faldet, er den samlede industriproduktion i Danmark steget fra august til september. Produktionsstigningen i industrien kommer efter et fald i august, og generelt svinger produktionen en del fra måned til måned.

Omsætningen i den samlede industri er steget i september, både på eksport- og hjemmemarkedet. Dog lå industriens samlede omsætning i perioden juli til september en procent under omsætningen i de foregående tre måneder.

I føde- og drikkevarebranchen er omsætningen steget med 0,5 procent i september. På eksportmarkedet steg omsætningen i september med 2,5 procent, mens der var et faldt på to procent på hjemmemarkedet. I perioden juli til september er omsætningen blandt føde- og drikkevarevirksomheder samlet steget 2,5 procent sammenlignet med de foregående tre måneder. Det er særligt båret frem af en øget omsætning på eksportmarkederne. De globale tegn på tilbagegang lader altså ikke til at have ramt de danske føde- og drikkevarevirksomheder på omsætningen endnu. 

Cecilie Toft Nørgaard
Skrevet af:

Cecilie Toft Nørgaard

Relateret indhold