07.11.19 DI Fødevarer Nyheder

Fin forskningsaftale

Et enigt Folketing indgik i går en aftale om fordeling af forskningsreserven for 2020. Med aftalen fordeles 1,9 mia. kr., hvoraf 1,5 mia. kr. prioriteres til forskning i den grønne omstilling.

DI Fødevarer er tilfredse med aftalen, som er et stærkt signal om, at mere forskning og udvikling er nødvendig for at skabe de teknologiske muligheder og spring, der er afgørende for, at vi som samfund kan indfri de ambitiøse klimamål. 

”Vi hæfter os også ved, at ressourceeffektiv forarbejdning og distribution af fødevarer er et prioriteret område i de midler, der afsættes til Innovationsfonden i aftalen. Fødevarevirksomhederne er ambitiøse i forhold til at medvirke til at løse klimaudfordringerne, og det kræver, at den viden, der skabes på universiteterne og i andre vidensinstitutioner, kommer ud at virke i fødevarevirksomhederne”, siger branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer. ”Det bliver en  væsentlig opgave frem mod 2030. Og her er aftalen om fordelingen af forskningsreserven for 2020 et godt første skridt i den rigtige retning”, finder Leif Nielsen. 

Du kan læse den politikske aftale her.

Relateret indhold