21.11.19 DI Fødevarer Nyheder

Fremtidens fødevarer – hvis forbrugerne selv kunne bestemme

Billige og bæredygtige produkter ligger højt på forbrugernes ønskeliste til fremtidens fødevarer. Klimavenlige produkter indtager en overraskende placering.

Det er bestemt ikke entydigt, hvad forbrugerne ønsker sig af fremtidens fødevarer. Højest på ønskelisten står billigere og danske føde- og drikkevarer. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for DI Fødevarer. Her svarer hver tredje, at de fremover gerne vil have lavere priser, når de handler dagligvarer. Hver tredje har ligeledes svaret, at de ønsker flere produkter, der er dansk produceret.

Mens plastfri emballage, økologiske produkter og den gode smag også vægtes højt blandt forbrugerne, indtager klimavenlige produkter en overraskende placering. Kun hver fjerde svarer, at de ønsker flere klimavenlige produkter i fremtiden. Set i lyset af den aktive klimadebat i både medier og på den madpolitiske scene, kunne man have forventet, at forbrugerne i højere grad ville ønske sig flere klimavenlige produkter på hylderne.

Undersøgelsen kommer derudover omkring, hvordan forbrugerne oplever udbuddet af bæredygtige produkter og deres forhold til færdigretter og takeaway.

Se hele undersøgelsen her

Relateret indhold