14.11.19 DI Fødevarer Nyheder

Gode takter for føde- og drikkevareeksporten

I de første ni måneder af 2019 er føde- og drikkevareeksporten 4,2 procent højere end samme periode sidste år. Føde- og drikkevareeksporten er samtidig steget med 3,4 procent i september, hvor Danmark eksporterede føde- og drikkevarer for 10,1 mia. kr.

Den samlede eksport af varer har været højere i de første ni måneder af 2019 end samme periode sidste år, mens eksporten oplevede et mindre fald på 2,1 procent i september.

Udviklingen i fødevareeksporten i 2019 tegner efterhånden en særdeles positiv historie, særligt hvis man ser på eksportmarkederne udenfor EU. Her er fødevareeksporten steget med 11,3 procent i september og 11,6 procent i de første ni måneder af 2019 sammenlignet med samme periode sidste år. Den samme historie gør sig gældende for den samlede eksport, hvor det også er eksportmarkederne uden for EU, der indtil videre trækker en eksportstigning i 2019.

Føde- og drikkevarebranchens eksportsucces udenfor EU kommer blandt andet som følge af det stadigt voksende udbrud af afrikansk svinepest i Kina. Eksporten af kød og kødvarer til Kina er da også steget i omegnen af 50 procent de første ni måneder af 2019 sammenlignet med samme periode i 2018.

Cecilie Toft Nørgaard
Skrevet af:

Cecilie Toft Nørgaard

Relateret indhold