07.11.19 DI Fødevarer Nyheder

Nyt klimapartnerskab for fødevarer lanceret

Partnerskabet skal komme med anbefalinger til, hvordan den danske fødevaresektor kan udlede færre drivhusgasser.

Fødevareminister Mogens Jensen udtaler, at ”vi har brug for, at vores madproduktion og vores madvaner bliver mere bæredygtige og klimavenlige. Køerne på marken skal være bedre for klimaet, vi skal træffe flere klimarigtige valg, når vi handler i supermarkedet, og så skal vi smide mindre mad ud”. Samtidig anerkender han, at det er en udfordring at skulle nedbringe udledning og på samme tid sikre, at fødevaresektoren fortsat skal kunne konkurrere med udlandet.

Netop dét skal klimapartnerskabet hjælpe med at finde løsninger på, blandt andet ved at række ud til centrale aktører i den danske fødevaresektor. Group CEO i Danish Crown Jais Valeur er udnævnt som formand for partnerskabet. DI Fødevarer ser meget frem til at spille sammen med, og ind til, partnerskabet på denne vigtige dagsorden.  

Du kan læse mere her

Relateret