Foto: EU-Kommissionen

12.12.19 DI Fødevarer Nyheder

European Green Deal på vej – også for fødevarer

I forlængelse af EU-Kommissionens lancering af "The European Green Deal" fremlagde kommissionen også ambitionerne for den kommende fødevarestrategi "From Farm to Fork".

Onsdag fremlagde den nyvalgte EU-Kommission sine ambitioner for den meget omtalte ”The European Green Deal”, der skal være rammen for, at Europa kan blive det første klimaneutrale kontinent.

I den sammenhæng blev der, som et ud af syv politikområder, fremlagt en fødevareambition kaldet ”From Farm to Fork”, som EU-Kommissionen vil fremlægge som en politikpakke i foråret 2020. Processen bliver ledet af EU-Kommissæren for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides.

Vores europæiske søsterorganisation, FoodDrinkEurope, har udarbejdet en række anbefalinger kaldet ”The path of the food and drink industry towards Sustainable Food Systems”, der nu bliver sendt som input til EU-Kommissionens arbejde.

Timingsmæssigt overlapper det den danske regerings proces med klimapartnerskaber, hvor DI Fødevarer er engageret i partnerskabet for fødevarer og landbrug, som vores medlemmer også indgår aktivt i. Læs mere om det arbejde her.

Relateret indhold