Grafik: Fødevarestyrelsen

12.12.19 DI Fødevarer Nyheder

Mærkning bliver nu præciseret for honning

Efter en sag om mærkning af honning med ”dansk produceret” og med dansk flag, bliver der tilføjet best practice-vejledninger til mærkningsvejledningen for både dansk og udenlandsk honning.

I oktober udtalte fødevareminister Mogens Jensen, at det skal være slut med at mærke honning som dansk produceret, hvis det kun er hældt på glas i Danmark. Derfor har Fødevarestyrelsen været i gang med at præcisere mærkningsreglerne i deres vejledning, som nu er i høring.

Det er heldigvis lykkedes for os – med input fra vores medlemmer - at sikre, at det kun er for honning, at denne præcisering sker. Fødevarestyrelsen indledte nemlig også en undersøgelse af, hvorvidt der var andre produkter med samme problemstilling. For eksempel dansk produceret  juice, marmelade og snittede grøntsager med råvarer, der ikke er danske.

DI Fødevarer er derfor meget tilfredse med udfaldet – også set i lyset af de kommende regler om frivillig oprindelsesmærkning af den primære ingrediens, der træder i kraft i april 2020.

Relateret