Foto: Colourbox

11.12.19 DI Fødevarer Nyheder

Svinepest trækker fødevareeksporten op

Den danske føde- og drikkevareeksport for 2019 fortsætter med at stige. Det skyldes blandt andet udbruddet af afrikansk svinepest i Kina.

Den danske føde- og drikkevareeksport er i de første 10 måneder af 2019 vokset med 4,6 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Mens den samlede eksport af varer stort set er uændret fra september til oktober, er føde- og drikkevareeksporten steget med 7 procent. I oktober i år lå den samlede danske føde- og drikkevareeksport på 11,5 mia. kr.

Det er særligt handlen med lande uden for EU, der er med til at trække den danske fødevareeksport op. Føde- og drikkevareeksporten til Kina er steget med hele 36 pct. i løbet af årets første 10 måneder. Det skyldes særligt den øgede eksport af kød og kødprodukter som følge af det store udbrud af afrikansk svinepest i Kina.

Også USA er store aftagere på markedet uden for EU. Her er føde- og drikkevareeksporten steget med 5,6 pct. de seneste 10 måneder. Den samlede føde- og drikkevareeksport til lande uden for EU er steget med 12,3 pct. i perioden.

Eksporten til det indre marked er kun steget marginalt i de første ti måneder af 2019. Det skyldes blandt andet et fald i eksporten til både Tyskland og Storbritannien. Tendenser, der også gør sig gældende for den samlede vareeksport.

Relateret indhold