26.02.19 DI Fødevarer Nyheder

Kostråd i øjenhøjde med unge

Unge har fortsat tillid til de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen, viser en ny undersøgelse fra DCA-centret på Aarhus Universitet. Undersøgelsen viser dog også, at de samme unge fristes af alternative diæter anbefalet på sociale medier.

Rapporten skriver, at de forbrugere, der er mest på sociale medier, også er dem, der er mest positive over for diæterne, der ikke altid er bygget på solid videnskabelig grund. Cirka 30 procent af respondenterne havde egne erfaringer med at følge en eller flere af diæterne, flest i aldersgruppen mellem 18-35 år, og en vegetarisk diæt var det, de fleste havde prøvet.

Det er heldigvis sådan, at selvom man er positivt stemt over for alternative kostråd, er man det stadig også over for officielle anbefalinger. De to ting går fint hånd i hånd hos forbrugerne. Det er positivt for myndighederne, da der så er potentiale for at få den unge målgruppe i tale, som er dem, der flirter mest med alternative diæter. Rapporten peger også på, at fødevaremyndighederne bør være mere synlige på de platforme, de unge bruger.

Læs rapporten her

Relateret indhold