14.03.19 DI Fødevarer Nyheder

Briterne er klar med Brexit-nødtold

Den britiske regering er klar med en plan for de midlertidige toldsatser i tilfælde af et no-deal Brexit, som indeholder indføring af told på udvalgte fødevarer.

Den britiske regering har netop offentliggjort planen for de midlertidige toldsatser, der vil gælde i tilfælde af, at Storbritannien forlader EU uden en aftale. Den indeholder indføring af told på udvalgte fødevarer, herunder mejeriprodukter og svinekød samt oksekød, fjerkræ, fiskerivarer, lammekød og sukker.

Toldniveauet er dog lavere end frygtet.

Og det er på ingen måde tilfældigt. Storbritannien har en nettoimport af fødevarer på 200 milliarder kroner om året. De er fuldstændig afhængige af importerede varer. Derfor indfører de forholdsvist lave toldsatser, som ikke i sig selv vælter læsset for de danske eksportvirksomheder. Leif Nielsen, Branchedirektør

Hvor høj tolden forventeligt bliver på lige netop de varer, som du eksporter til Storbritannien, kan du finde ud af ved at klikke på nedenstående link, der guider til den britiske regerings officielle oversigt over de midlertidige toldsatser. De vil i første omgang gælde i 12 måneder efter et no-deal Brexit. 

Link til den britiske regerings oversigt over toldsatser i tilfælde af et no-deal Brexit.

Hvis du vil vide mere om, hvad Brexit kommer til at betyde for fødevarevirksomheder, der handler med Storbritannien, så deltag i vores seminar, der finder sted den 20. marts 2019. Her kommer Fødevarestyrelsen og Toldstyrelsen og fortæller om, hvad fødevarevirksomhederne skal være opmærksomme på, når Brexit bliver en realitet. Seminaret er for medlemmer af DI Fødevarer. Du kan tilmelde dig her.

Kristina Thomsen
Skrevet af:

Kristina Thomsen

Relateret indhold