09.04.19 DI Fødevarer Nyheder

Nyt kodeks skal forbedre sundhedsformidling

Tænketanken Mandag Morgen vil med støtte fra Tryg Fonden udarbejde et kodeks med vejledende retningslinjer for god sundhedsformidling. Kodekset skal være med til at højne kvaliteten af sundhedsformidlingen til befolkningen fra henholdsvis medier og sundhedsprofessionelle.

Initiativet bygger på tanken om, at alle der formidler sundhed har et særligt ansvar for kvaliteten af den information, der gives til befolkningen. Det drejer sig om kommunikation af forskningsresultater, medicin, behandlingsmetoder samt kost- og livsstilsråd. Det er vigtigt, at danskerne får en kvalitetssikret formidling på sundhedsområdet, da misvisende information kan påvirke vores helbred i en dårlig retning.

Tilslutningen til kodekset er frivillig, men de aktører, som tilslutter sig, vil kunne anvende et digitalt mærke, som indikerer dette. Hermed vil befolkningen kunne se, om kilden bestræber sig på at leve op til kravene i kodekset for god sundhedsformidling. Det skal forbedre danskernes mulighed for at sortere i den store mængde af god og dårlig sundhedsformidling, som vi møder i hverdagen. Kodekset handler blandt andet om ordentlig etik, klare budskaber samt åbenhed om kilder og interesser.

DI Fødevarer har, i samspil med en stribe andre centrale aktører på sundhedsområdet, deltaget i styregruppearbejdet og er kommet med input til optimering af kodekset. På nuværende tidspunkt er der udarbejdet et udkast til to kodekser for henholdsvis medier og sundhedsprofessionelle. Du kan se udkastet samt komme med dit eget input på facebooksiden "Høring: Kodeks for god sundhedsformidling" fra den 4. til den 11. april. Her er igangsat en offentlig digital høring, hvor alle interesserede har mulighed for at kommentere på, eller blot følge med i, debatten.

Følg med i debatten her

Michael Strube
Skrevet af:

Michael Strube

Relateret indhold