23.05.19 DI Fødevarer Nyheder

Plastikparadokset til debat

Er din skraldespand fuld af plastikemballage hver dag? Plastikemballagen er et af tidens mest omdiskuterede materialer. Materialet er på den ene side en nødvendighed for mange af vores fødevarer, men omvendt en kæmpe uforsvarlig miljøbelastning for kloden.

Den plastik, der fylder i din skraldespand, er så godt som uundværlig, og spiller en stor rolle i kampen om kloden, på godt og ondt. Hvis vi ønsker sunde, holdbare og friske fødevarer kan vi ikke være foruden, men samtidig er uforsvarlig brug og bortskaffelse et enormt miljøproblem globalt set. Så hvordan løser vi dette plastikparadoks?

Fredag den 14. juni tager Dansk Industri debatten op på Folkemødet i Allinge. Her følger vi plastikemballagens livscyklus - fra produktion til køledisk til skraldespanden til ny produktion igen. Vi ser på de mange dilemmaer, der følger tidens mest omdiskuterede materiale og diskuterer undervejs de bedste løsninger til problematikken. Paneldeltagerne vil bestå af blandt andet adm. direktør i Carlsberg Danmark, Søren Brinck, direktør i Stena Recycling, Jakob Kristensen samt Anne Aittomaki fra Plastic Changer & Directer of Systemic Change.

Se mere om DI’s program på Folkemødet her

Relateret