08.05.19 DI Fødevarer Nyheder

EU som stærk partner for fødevarevirksomheder

Den 26. maj skal vi stemme om, hvem vi ønsker som medlemmer i Europa-Parlamentet. Størstedelen af fødevareområdet er reguleret af fælles EU-regler, så EU er vigtigt for danske fødevarevirksomheder.

Selvom det kommende valg til Europa-Parlamentet nok kommer til at stå i skyggen af valget til Folketinget, så er det stadig et meget vigtigt valg. EU er som bekendt danske føde- og drikkevarevirksomheders største eksportmarked, ligesom mange produkter fra andre lande ender i danskernes indkøbskurve. To ud af tre eksportkroner fra den danske føde- og drikkevarebranche stammer fra EU.

De store samfundsmæssige udfordringer omkring klima, bæredygtighed og sundhed løser vi ikke alene, men i fællesskab med vores europæiske naboer. Et tæt samarbejde er afgørende for succes. Livsstilssygdomme såsom overvægt er et stigende problem flere steder i Europa, og bedre fælles rammer for fødevareproducenterne kan være med til at hjælpe sundhedstilstanden på rette vej. EU kan eksempelvis sætte fokus på, at virksomhederne i endnu højere grad har mulighed for at lave anprisninger om produkternes kvaliteter, således at forbrugerne rundt omkring i Europa på en simpel måde informeres om, hvad der er det sunde valg.

Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, påpeger desuden at EU har en vigtig rolle i at skabe rammerne for en forsknings- og udviklingsmæssig indsats, der kan hjælpe os med at nå i mål på klima og omstilling til en endnu mere bæredygtig fødevareproduktionen. ”Investeringer i forskning og udviklingen inden for fødevareområdet er en afgørende prioritet fra EU’s side," siger han.

Du kan læse DI Fødevarers politiske prioriteter til det kommende valg til Europa-Parlamentet her.

Relateret indhold