16.05.19 DI Fødevarer Nyheder

Kodeks for god sundhedsformidling lanceres

Tænketanken Mandag Morgen har sammen med TrygFonden lanceret et Kodeks for god sundhedsformidling, der skal øge kvaliteten af sundhedsformidlingen til befolkningen fra både medier og sundhedsprofessionelle.

Tænketanken Mandag Morgen lancerede med støtte fra TrygFonden tirsdag eftermiddag et Kodeks for god sundhedsformidling, der er blevet til via en proces, hvor en stribe centrale aktører på sundhedsområdet, herunder medierne, de sundhedsprofessionelle samt bloggere og influencere, har involveret sig. Kodekset har til formål at højne kvaliteten af sundhedsformidlingen i vores samfund – både den som medierne leverer og den, der kommer fra fagpersoner på sundhedsområdet.

Initiativet bygger på tanken om, at alle der formidler sundhed har et særligt ansvar for kvaliteten af den information, der deles med den danske befolkning. Det er vigtigt, at danskerne har adgang til kvalitetssikret formidling på sundhedsområdet, da misvisende information kan have negative konsekvenser for vores helbred.

Du kan læse mere om kodekset her.

DI Fødevarer har deltaget i styregruppearbejdet og er kommet med input til optimering af kodekset. Det er et vigtigt initiativ, og som erhvervsorganisation har vi et ansvar for at forebygge "fake news" og sikre, at den information om sundhed, der florerer i både de traditionelle og på de sociale medier, er baseret på videnskabelig evidens.

Læs mere om vores holdning til sundhedsformidling her og her.

Michael Strube
Skrevet af:

Michael Strube

Relateret indhold