23.05.19 DI Fødevarer Nyheder

Økonomisk højsommer kan hurtigt gå kold

Dansk økonomi har foreløbigt trodset nedgangen i væksten i verdensøkonomien, men der lurer mange farer på det internationale marked.

Dansk økonomi klarer sig i øjeblikket ganske fornuftigt på trods af lav vækst på eksportmarkederne. DI’s nye økonomiske prognose forudser som udgangspunkt også en fortsat fremgang. Prognosen lyder på, at dansk økonomi klarer skærene og vokser med 1,8 pct. i 2019 og 1,7 pct. i 2020. Der lurer dog mange farer i det internationale marked, som kan sætte en stopper for væksten.

DI’s prognose forudsætter derfor, at vi hverken rammes af en større international krise, en svag eksportudvikling eller yderligere problemer med at skaffe arbejdskraft. De rolige bølger, som dansk økonomi surfer på i øjeblikket, kan hurtigt blive til et oprørt hav. Et no-deal Brexit, vilde Trump-tweets og handelskrig mellem verdens økonomiske supermagter er nogle af de risici, der truer stabiliteten. Det vil naturligvis også kunne sætte sit præg på fødevarebranchen, som jo er meget globalt orienteret og med eksport til nær og fjern.

Du kan læse mere om DI’s økonomise prognose her

Relateret indhold